Gezondheidstegenvaller voor prins Albert

Het zit de prins niet mee.

Van prinses Charlene weten we dat ze nog altijd niet de oude is en hard werkt aan haar herstel. Hoewel prins Albert er voor haar probeert te zijn, krijgt ook hij met een flinke gezondheidstegenvaller te maken. De prins van Monaco heeft namelijk voor de tweede keer het coronavirus te pakken.

Charlene

Prinses Charlene ondergaat sinds november vorig jaar een behandeling, omdat ze lijdt aan “fysieke en mentale oververmoeidheid”. Sinds ze vorig jaar mei in Zuid-Afrika landde voor een kort bezoek aan haar vroegere thuis, kampt ze met verschillende problemen. Ze onderging een aantal operaties en kon begin november pas terugkeren naar prins Albert en hun kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella. Kort na hun hereniging werd duidelijk dat het nog altijd helemaal niet goed ging met Charlene en dus werd er verdere medische hulp ingeschakeld.

Twee keer covid

Prins Albert geeft regelmatig updates over zijn vrouw, maar deze week blijft het stil. Wel werd er door het paleis een statement over Albert zelf naar buiten gebracht. De verklaring luidde: “Het Paleis maakt bekend dat Z.D.H. Prins Albert II van Monaco positief heeft getest op COVID-19.” Gelukkig voor Albert zou hij niet heel ziek zijn en hoeft niemand zich zorgen om zijn gezondheid te maken.

“Hij is asymptomatisch en zijn gezondheidstoestand is geen reden tot enige bezorgdheid,” vervolgt de verklaring. “Hij blijft op afstand werken en blijft in contact met de leden van zijn kabinet, zijn regering en ook met zijn naaste medewerkers.” De prins zou woensdagavond naar New York gaan om het Stony Brook Gala bij te wonen, maar moet daar helaas van afzien. “Hij is in orde, maar hij kon niet vliegen,” vertelde een vriend van prins Albert aan PEOPLE. Volgende week hoopt Albert zijn werk weer te hervatten.

Herstel

Charlene keerde onlangs terug uit een kliniek in Zwitserland en verblijft op dit moment wel weer in Monaco om haar “herstel in het prinsdom voort te zetten met haar man en haar kinderen aan haar zijde”. Al ruim een jaar is Charlene niet meer tijdens publieke evenementen verschenen. Wanneer we haar weer in het openbaar kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws