Philip, Charles, William, George: vier generaties groene prinsen

Prins William vertelt in een nieuwe podcast over zijn jeugd én over de toekomst. Groen doen zit in ieder geval in de familie!

In een nieuwe podcast geeft prins William een zeldzaam kijkje in zijn jeugd, waarin hij niets liever deed dan ravotten in de tuin. Dat hij niet de eerste én de laatste prins is die zich graag tussen het groen begeeft, blijkt wel uit zijn grote inspiratiebronnen.

William en Cate

Nee, da’s geen spelfoutje: de hertog van Cambridge werkt nu eens niet samen met Kate, maar met Cate. Prins William was namelijk te gast bij actrice Cate Blanchett en milieu-activist Danny Kennedy om te praten over zijn eigen passie voor natuurbescherming. Wills gebruikt zijn plekje in de schijnwerpers namelijk vaak om aandacht te vragen voor klimaatproblemen en lanceerde vorig jaar zelfs zijn eigen Earthshot Awards, een prestigieuze prijs voor mensen die een flinke steen bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering. Waarom dit onderwerp hem zo na aan het hart ligt? Dat komt vooral door de royals die hem voorgingen, vertelt William.

Opa & vader

Williams grootvader, prins Philip, en vader, prins Charles, zetten zich namelijk al in voor natuurbescherming toen dat nog nauwelijks een hot topic was. “Ik denk dat mijn grootvader en vader beide al jarenlang een enorme passie en grote interesse voor dit onderwerp hebben, en dat wekte mijn interesse en nieuwsgierigheid”, vertelt William in de podcast Climate of Change with Cate Blanchett and Danny Kennedy. 

“In mijn jeugd was ik altijd omringd door het idee van avontuur en ontdekken en buiten in de tuin zijn. Ik kon heel wat uren doorbrengen met bomen klimmen, gaten graven in de grond, me verstoppen in schuilplaatsen in de tuin. Ik vond het heerlijk om buiten in het wild te zijn.”

Prins William op zijn tweede verjaardag met zijn vader, prins Charles, in de tuin van Kensington Palace,, 1984. Beeld: BrunoPress

Prins George

Eerder liet prins William in een interview met de BBC weten dat zijn passie voor de natuur en voor milieubescherming al is overgegeven op de volgende generatie. Zijn oudste zoon, prins George, ruimt na schooltijd namelijk zwerfafval op in de buurt. “Hij vindt het vervelend en verwarrend dat er de volgende dag dan gewoon weer afval ligt.

“Ik wil dat alle dingen waar ik zo van heb genoten – het buitenleven, de natuur, het milieu – dat die er ook voor mijn kinderen zullen zijn. En niet alleen voor mijn kinderen, maar voor ieders kinderen.”

Bron: People, Elle UK | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws