De eeuwige coupe van prinses Anne

Lees ook

Bij prinses Anne weet je eigenlijk nooit waarin ze zal verschijnen. Soms is het een glanzende japon, soms een gerafelde spijkerjas. Maar er is één ding aan prinses Anne dat altijd hetzelfde blijft, namelijk haar kapsel.

Statement coupe

Al jaren zien we prinses Anne met dezelfde coupe. Altijd opgestoken, naar achter gedraaid in een strakke knot en de zijkanten en bovenkanten volumineus in model gebracht. Soms stijlt ze het af met een strik of modieuze hoed, maar haar haren los? Dat hebben we in nog geen veertig jaar bij Anne gezien.

De enige dochter van koningin Elizabeth past haar praktische coupe al decennialang toe en doet er slechts 10 tot 15 minuten over om haar haren in model te krijgen. Praktisch, maar toch chique wat Anne uitstraalt!

Anne
Beeld: Brunopress

Ook zonder hoed blijft haar iconische coupe onveranderd.

Anne
Beeld: Brunopress

Op deze foto uit 1987 zien we Anne tijdens royal ascot in de koets zitten. Haar coupe? Vrijwel niets veranderd sindsdien! Of naja, de prinses is misschien wel een tikkeltje grijs geworden.

Anne
Anne (rechts) in 1987. Beeld: Brunopress

Nieuwe generatie

Een royal met een iconische coupe is voor Nederlandse begrippen niet iets nieuws. Onze eigen prinses Beatrix heeft immers ook al jaren hetzelfde kapsel. De nieuwe generatie royals houdt echter niet steevast vast aan een statement coupe. Zowel Kate Middleton als Meghan Markle verschijnen regelmatig met een nieuwe coupe in het openbaar, om nog maar niet te spreken over onze eigen Máxima en haar iconische kapsels met hoed. De drie prinsesjes volgen af en toe al het voorbeeld van hun moeder op, maar wie weet: misschien gaan ze hun oma wel achterna!

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook