Zo ziet de moeder van prinses Laurentien eruit

En wat lijkt Laurentien op haar moeder!

Lees ook

De beroemde schoonmoeder van prinses Laurentien kennen we allemaal. Door haar huwelijk met prins Constantijn, het broertje van de koning, is dat niemand minder dan prinses Beatrix. Maar wie is haar eigen moeder eigenlijk? 

Prinses Laurentien

Op 17 mei 2001 gaf Petra Laurentien Brinkhorst het jawoord aan prins Constantijn, de zoon van (toen koningin) Beatrix. Sindsdien is prinses Laurentien een van de bekendste Nederlandse royals. We zien haar misschien niet zo vaak in het openbaar als haar beroemde zwager en schoonzus, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, maar bij belangrijke evenementen als Prinsjesdag of Koningsdag is de prinses van de partij. Daarnaast is prinses Laurentien verbonden aan verschillende organisaties, waarbij ze zich vooral op de (taal)ontwikkeling van kinderen richt. Ook milieubescherming heeft Laurentien hoog in het vaandel staan.

‘De andere oma’

Prinses Laurentien en prins Constantijn kregen samen drie kinderen: Eloise (2002), Claus-Casimir (2004) en Leonore (2006).

Vooral ‘gravinfluencer’ Eloise van Oranje staat regelmatig in de spotlight als socialmediahit en kleindochter van prinses Beatrix. Naast Beatrix heeft de gravin natuurlijk ook een ándere oma, de moeder van prinses Laurentien: drs. Jantien Brinkhorst-Heringa. In tegenstelling tot Beatrix is het voor haar geen alledaagse kost om rode lopers te bewandelen, evenementen bij te wonen of zich onder andere royals te begeven. Toch konden we onlangs wel een glimp van haar opvangen. Jantien Brinkhorst was namelijk in het openbaar te zien tijdens een samenwerking van Eloise in 2021, samen met Laurens Brinkhorst, de vader van prinses Laurentien.

Bekijk foto’s van het evenement op de volgende pagina!

Laatste nieuws

Zie ook