Wow! Zóveel geeft Kate jaarlijks uit aan wellness

Sporten, voeding, een personal trainer... aan alles wordt gedacht!

Lees ook

Het leven van een royal gaat niet altijd over rozen. Nee, zulke grote verantwoordelijkheden kunnen een hoop stress met zich meebrengen. Hertogin Kate kan erover meepraten, want met drie kids en een drukke agenda, is de duchess altijd in de weer. Gelukkig neemt Kate wel de tijd om af en toe even lekker te ontspannen. Enne, daar mag best diep voor in de buidel getast worden.

Geld

Zodra het kan, grijpt hertogin Kate de kans aan om even lekker te ontspannen. En als we het hebben over even lekker, praten we natuurlijk wel in koninklijke begrippen. De Duchess of Cambridge heeft een behoorlijk zakcentje om uit te geven aan wellness en maakt daar dan ook gretig gebruik van. Naar verluidt zou Kate per jaar zo’n 56.000 pond uitgeven aan wellness. Wat ze dan allemaal doet om tot rust te komen? Een heleboel..

Sporten

Sporten is een van Kate’s lievelingsmanieren om aan haar ontspanning te komen. Zo is ze een fervent fan van roeien en zou ze thuis ook een roeiapparaat hebben staan waar ze regelmatig een workout op doet. Ook had de hertogin ooit een sportschoolabonnement bij de luxe sportschool Harbour Club in Chelsea, maar tegenwoordig hebben Kate en William gewoon een eigen gym in Kensington Palace.

Verder is Kate dol op tennissen en had ze altijd tennisles bij de Hurlingham Club in Fulham. Het lidmaatschap tot de club, wat inclusief toegang tot twee zwembaden, vier studio’s, een fitnessruimte en tennisbanen is, kost 960 pond per jaar, exclusief 2880 pond inschrijfgeld. Ook heeft Kate een personal trainer gehad na de geboorte van prins George in 2013. Ze deed toen een 12-weeks programma om weer fit te worden. Kosten: 2800 pond.

Kate
Beeld: Brunopress

Voeding

Naast bewegen let Kate ook op wat ze eet. Zo zei de hertogin tijdens een gesprek met tv-kok Mary Berry de familie haar eigen groenten verbouwt: “We hebben wortels, bonen, bieten – een grote favoriet, Louis houdt absoluut van bieten. Charlotte houdt natuurlijk van haar Charlotte-aardappelen,” vertelde ze. En die groenten gooit Kate ’s ochtends ook gewoon door een smoothie heen. MailOnline vertelde namelijk dat Kate ’s ochtends haar dag begint met een smoothie van boerenkool, spirulina, matcha, spinazie, cilantro en bosbessen. “Kate heeft een heleboel antioxidanten in [haar smoothie], een heleboel vitaminen en mineralen, en een heleboel vezels – die zorgen voor een krachtpatser van de algehele gezondheid”, vertelde voormalig koninklijk voedingsdeskundige Jennifer Hanway. “Alles, van de boerenkool tot de bladgroenten, is echt een geweldige bron van voedingsstoffen.”

Die komen echter niet allemaal uit de royal moestuin. De supplementen in de smoothie, zoals spirulinapoeder, zouden zo’n 80 pond per jaar kosten. Zo’n 35.000 pond (!) per jaar zou opgaan aan de rest van de gezonde boodschappen van Kate.

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook