De leukste momenten van prins Harry en hertogin Meghan in Den Haag

Voor de Duchess of Sussex zit het bezoek aan de hofstad er alweer op. Gelukkig hebben we de foto's nog!

De Sussexjes op Hollandse bodem! Prins Harry en hertogin Meghan brachten het paasweekend door in Den Haag om de opening van de Invictus Games bij te wonen en lieten zich graag zien in de zonnige hofstad. 

Prins Harry blijft nog even plakken (de Games duren tot en met vrijdag), maar Meghan is inmiddels weer op het vliegtuig terug naar Californië gestapt. Tijd om terug te blikken op de leukste momenten van ‘Haz’ en ‘Meg’ samen!

Vrijdag

Wát een entree, afgelopen vrijdag 15 april. De Sussexjes zijn in Den Haag vanwege de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor (fysiek en mentaal) gewond geraakte veteranen en militairen. Prins Harry is de oprichter en beschermheer van dit evenement. Het is het eerste bezoek aan het buitenland van Harry en Meghan samen sinds ze hun koninklijke taken neerlegden.

Beeld: BrunoPress

En het lijkt erop dat Meghan zin heeft om weer te stralen, want er ging een flinke koffer vol couture mee. De hertogin trapte af met een oversized, smetteloos wit broekpak van Valentino – die we linea recta in ons winkelmandje zouden plaatsen – tijdens het eerste bezoek aan het sportterrein in het Haagse Zuiderpark.

Beeld: BrunoPress

Hoewel het een zonovergoten dag was, was het vrijdag nog altijd frisjes. Meghan wist indruk te maken door haar camel coat uit te lenen aan het baby’tje van een van de Invictus-deelnemers.

Zaterdag

Hoewel Archie en Lili hoogstwaarschijnlijk niet mee naar Den Haag zijn gereisd, is er genoeg ander kroost waarover de Sussexes zich mochten ontfermen. Zoals de kleine deelnemers aan deze mini Land Rover race. Eh, past dat wel, bijrijders?

Beeld: BrunoPress
Harry kijkt over de schouder van mini team NL. Beeld: BrunoPress
Meghan Markle wappert met de Canadese én de Italiaanse vlag. Supporter voor iedereen! Beeld: BrunoPress

De hertogin van Sussex ging voor een casual chic look, met de nadruk op chic. Meghan droeg namelijk een tweedjasje van Celine en flats van Chanel, die haar jeans behoorlijk royally approved maken.

Beeld: BrunoPress

Zaterdagavond, tijdens de officiële openingsceremonie van de Invictus Games, kwam Meghan het podium op. Ze sprak in de eerste plaats haar steun uit voor het team uit Oekraïne, maar greep ook de kans om een lief woordje te doen over haar hubby Harry.

“Hij heeft veel vroege ochtenden en late avonden aan deze Spelen gewerkt om ze zo perfect mogelijk te maken voor jullie allemaal. Ik had niet meer van hem kunnen houden of hem niet meer kunnen respecteren. En jullie voelen vast hetzelfde, want hij is net als jullie een veteraan […], hij is de oprichter van de Invictus Games en de vader van onze twee kleintjes, Archie en Lili. Hier is mijn ongelooflijke echtgenoot, prins Harry, de hertog van Sussex.”

Beeld: BrunoPress

En zo’n verliefde blik kan alleen maar leiden tot, jawel, een on stage kiss van de Sussexjes!

Beeld: BrunoPress

Zondag

De volgende dag – de eerste échte dag van de sportwedstrijden – was love nog altijd in the air toen Harry en Meghan hand in hand op de atletiekbaan verschenen.

Beeld: BrunoPress

Waar ze met open armen door de deelnemende atleten werden ontvangen!

Beeld: BrunoPress

En verder

Prins Harry blijft de rest van de week in Den Haag. Op vrijdagavond is hij, net als koning Willem-Alexander, aanwezig bij de sluitingsceremonie. Hertogin Meghan is daarentegen weer op het vliegtuig gestapt, hoogstwaarschijnlijk om snel weer terug bij Archie (bijna 3 jaar) en Lili (10 maanden) te zijn. De Sussexjes zijn al langer op pad, want vóór hun bezoek aan Den Haag maakten ze een tussenstop in Windsor om een kopje thee met Queen Elizabeth te drinken.

“Het was fantastisch om haar te zien”, vertelde prins Harry daarover aan de BBC. “Ik weet zeker dat ze hier ook graag had willen zijn als het had gekund.” De Queen in het Zuiderpark, we hadden het ook graag gezien!

Bron: Elle UK, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws