Koningin Margrethe stoomt kleindochter Isabella klaar voor speciale dag

De prinses staat op het punt om een bijzondere gebeurtenis mee te maken.

Lees ook

Tijdens Pasen vinden er op veel plekken speciale kerkdiensten plaats, zo ook in Denemarken. De Deense royals woonden een kerkdienst bij in de kathedraal van Aarhus, een verplicht nummer tijdens het paasweekend. Maar vooral voor prinses Isabella had de paasdienst een bijzondere betekenis.

Volgens de traditie

Het is traditie dat koningin Margrethe tijdens Pasen in het paleis Marselisborg verblijft, in de havenstad Aarhus. Op dit moment is het plan dat ze daar tot begin mei blijft, wanneer het zeilseizoen voor het royal yacht Dannebrog begint. Afgelopen zondag reisde de koningin naar de kathedraal van Aarhus om de kerkdienst bij te wonen. Bij die dienst waren ook kroonprins Frederik, kroonprinses Mary en hun dochter Isabella aanwezig.

Lid van de Deense kerk

Voor prinses Isabella, de oudste dochter van Frederik en Mary, was de paasdienst een bijzondere. Zij staat op het punt om officieel tot lid van de Deense kerk te worden benoemd. Die gebeurtenis staat op de planning voor zaterdag 30 april. Isabella zal worden bevestigd, zoals dat heet, door bisschop Henrik Wigh-Poulsen, die vaker kerkdiensten van de Deense royals begeleidt, in het kasteel Frederiksborg.

Speciale reden

Kasteel Frederiksborg heeft een bijzondere betekenis voor prinses Isabella. Het is namelijk de kerk waar ze in juli 2007 is gedoopt. Bovendien is het de kerk die de afgelopen eeuw telkens als plek voor de bevestiging van de Deense royals is gekozen. Hoewel de Deense royal family met Pasen dus in een andere kerk was, kunnen we die kerkdienst zien als voorbereiding voor prinses Isabella. Op het Instagram-account van het Deense koningshuis is ook een bericht gedeeld om de confirmatie van Isabella aan te kondigen.

Bijna jarig

Aankomende donderdag wordt prinses Isabella 15 jaar oud. Niet lang daarna zal ze dus officieel lid zijn van de Deense kerk. Naar verwachting zal haar verjaardag worden gevierd met een serie portretten op de Instagram-pagina van de Deense royals. De afgelopen jaren werden die foto’s geschoten door kroonprinses Mary, omdat er vanwege corona niet te veel mensen bij de royal family over de vloer mochten komen. We zijn benieuwd of we dit jaar ook weer leuk huis-en-tuinkiekjes van de prinses voorbij zien komen!

Bron: Royal Central | Beeld: BrunoPress, Instagram @detdanskekongehus

Laatste nieuws

Zie ook