Te koop: kindertekeningen van prinses Beatrix

Ook als klein meisje was ze al veel met kunst bezig.

Lees ook

Prinses Beatrix staat bekend als een pittige tante met verschillende interesses. Een van die interesses is kunst en tekenen. Daar bleek de prinses ook nog eens aanleg voor te hebben. Goed nieuws voor kunstliefhebbers, want volgende week worden een aantal jeugdtekeningen van prinses Beatrix geveild!

Vooral veel prinsessen

Beatrix was nog maar acht jaar oud toen ze al de prachtigste tekeningen maakte. Ze had een voorliefde voor het tekenen van paddenstoelen, vogels en scènes uit sprookjes. Vooral sprookjes waarin een prinses voorkwam waren favoriet. Niet gek natuurlijk, gezien de gelijkenis met haar eigen leven.

Lange tijd in Denemarken geweest

De tekeningen van de prinses zijn altijd goed bewaard gebleven en van een mooie lijst voorzien. Onder de tekeningen staat in het Deens ‘Tekeningen gemaakt door prinses Beatrix, Holland 1946’ geschreven. De tekeningen waren eerst namelijk in het bezit van het Deense koningshuis. Ze zijn terugverhuisd naar Nederland, omdat een lid van het Nederlandse koningshuis ze cadeau heeft gedaan aan een Nederlandse relatie.

beatrix-kunst

Kunst is een van de passies van prinses Beatrix. Beeld: BrunoPress

Over twee dagen geveild

Beatrix’ tekeningen worden geveild het veilinghuis Van Spengen in Hilversum. Ze worden nog tot morgen tentoongesteld in dat veilinghuis. Op 26 april gaan ze onder de hamer, een dag voor Koningsdag. Geïnteresseerd? Dan heb je wel een behoorlijk vermogen nodig. De tekeningen gaan namelijk niet voor minder dan 3000 euro per stuk weg. Géén rommelmarktprijsjes dus!

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook