Eigen stijl: de looks van de prinsessen op Koningsdag door de jaren heen

Van 'drie voor de prijs van een' tot een geheel eigen stijl.

Lees ook

Sinds 2014 vieren we geen Koninginnedag meer, maar Koningsdag. Elk jaar gaan we op 27 april los met oranje outfits, rommelmarkten en Koningsdaghits. De drie prinsessen zijn elke Koningsdag toch wel degenen die de (outfit)show stelen. We laten je hun stijlevolutie van 2014 tot 2021 zien.

Ieder jaar weer

Of Koningsdag nou in Maastricht, Groningen, Amersfoort of Eindhoven wordt gevierd: onze drie prinsessen zijn altijd aanwezig bij de festiviteiten. Ze lopen vaak mee in een optocht en deinzen niet terug voor activiteiten met inwoners van de betreffende stad. Ieder jaar wordt er voor elke prinses zorgvuldig een outfit samengesteld (of zouden ze dat helemaal zelf doen?). We lopen alle outfits van de afgelopen acht jaar met je door. Leuk om de verandering te zien, van matchy matchy naar een eigen stijl!

2014 – 2016

In 2014 zaten de prinsessen nog in de ‘dezelfde kleren’-fase. Ze droegen alledrie exact hetzelfde, crèmekleurige jurkje met daaroverheen een leverkleurig vestje. Wel hadden ze allemaal eigen accessoires: Ariane droeg een haarband, terwijl Amalia en Alexia voor een armbandje kozen.

Op Koningsdag 2015 hadden de prinsessen de eenheid in outfits vaarwel gezegd. Prinses Amalia droeg een donkerblauw jurkje, terwijl haar zusjes allebei een lichter exemplaar aan hadden. Nog weer een jaar later werd er voor iedere prinses een ander kleurenpalet gekozen. Amalia droeg een zwartblauwe jurk met een bijpassende jas, Alexia had een wit jurkje met een spijkerjasje aan en voor Ariane werd gekozen voor een wit-grijs jurkje met een felrood jasje. Alledrie de prinsessen droegen op Koningsdag 2016 hetzelfde, kleurrijke bloemenarmbandje.

2017 – 2018

Moving on naar 2017 en 2018. In 2017 verscheen Amalia voor het eerst in een felgekleurde jas, waardoor ze er de hele dag als een zonnetje bij liep. Alexia had juist een donkerdere outfit aan, terwijl Ariane er een beetje tussenin balanceerde. In 2018 bracht Alexia het wit en de spijkerstof weer terug, terwijl Amalia volledig in ‘onze’ kleur oranje gehuld ging. Ariana droeg wederom een outfit die wat meer in het midden zat: haar jurkje was donkergroen en ze had een donkere jas aan, maar daartussenin droeg ze een extra laagje in de vorm van een crèmekleurig colbertje.

 

2019 – 2021

Koningsdag 2019 zorgde voor een heerlijk kleurrijk spectrum aan kleuren. Alexia koos voor felrood, Ariana voor blauwzwart en Amalia voor een bonte jurk met verfvlekken in allerlei kleuren. In 2020 bracht Amalia het felgeel terug. Dat was in groot contrast met haar zusjes, die allebei voor een zachte, pastelkleurige blauwtint kozen.

Vorig jaar zagen we niet één, maar twee outfits bij de prinsessen. Tijdens het optreden van de Streamers droegen ze allemaal neutrale kleuren. Waar Ariane voor wit en Alexia voor zwart ging, koos Amalia de gulden middenweg met een lichtgrijze en een khakitint. Later op de dag verschenen de prinsessen in andere outfits, waarbij Alexia degene was die voor licht ging. Ariana knalde van iedereens scherm af met een koningsblauwe (ja ja!) jumpsuit en Amalia koos voor een lichtblauw blouseje en een donkergroene broek.

 

Wat kunnen we uit de evolutie van de prinsessenoutfits afleiden? Allereerst dat al vrij gauw is besloten dat de prinsessen ieder hun eigen outfit mochten dragen, want alleen in 2014 zien we drie keer exact hetzelfde. Daarnaast hebben we gezien dat de prinsessen allemaal niet vies zijn van een beetje kleur en dat door de jaren heen steeds meer laten zien. Rood, diepblauw en felgeel zijn favoriet.

De accessoires blijven bij de prinsessen jaar in jaar uit vrij simpel, ze dragen eigenlijk nooit opzichtige bling bling. Pas vorig jaar droeg prinses Amalia voor het eerst oorbellen uit de Oranje-kluis. Verstandige keuze als je weet dat vrijwel alle ogen in Nederland op je gericht zijn. Wij zijn erg benieuwd naar volgende week woensdag, want dan kunnen we (hopelijk!) weer drie nieuwe outfits bewonderen. Misschien kiest een van de prinsessen dit keer wel voor felroze of limegroen. Who knows…

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook