Lief! Nieuwe foto van jarig prinsje Alexander

Hij mag alweer zes kaarsjes uitblazen.

Lees ook

Happy birthday! Prins Alexander, de oudste zoon van prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden, viert vandaag alweer zijn zesde verjaardag. En wie jarig (en ’n royal) is, trakteert op een nieuw portretje.

Uitbundige Alexander

“Vandaag wordt onze uitbundige en geweldig Alexander 6 jaar”, schrijven prins Carl Philip en prinses Sofia op Instagram bij een gloednieuwe foto van hun oudste zoon. En begint de jonge prins niet steeds meer op zijn moeder te lijken?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet)

Alexander werd op 19 april 2016 geboren in Stockholm als eerste kind van Carl Philip en Sofia en als vijfde kleinkind van koning Carl Gustaf. Momenteel is de prins, die ook de titel ‘hertog van Södermanland’ draagt, nummer vijf in de lijn van de Zweedse troonopvolging.

We kennen prins Alexander als een levendige, stoere jongen, die al regelmatig met zijn ouders mee hobbelt naar de leukere afspraken uit de royal agenda (lees: autoraces en speeltuinen bezoeken).

Prins Alexander bij de Porsche Carrera Cup Scandinavia. Beeld: BrunoPress

Het prinsje is de grote broer van de al net zo adorable prinsen Gabriel (4 jaar) en Julian, die onlangs zijn eerste verjaardag vierde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet)

Verder weten we van prins Alexander dat hij zijn sportieve vader Carl Philip achternagaat. Deze week deelde de prins een serie kiekjes vanaf de skipistes, en we gokken dat het Alexander is die achter dat helmpje verscholen gaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet)

Het prinselijk paar vierde Pasen in de sneeuw, en wie weet plakken ze er nog een wintersportvakantiedag aan vast om ook de birthday van de kersverse 6-jarige op ski’s te vieren. We hopen dat er na alle paaseitjes van afgelopen weekend nog voldoende ruimte is voor een flink stuk verjaardagstaart vandaag. Grattis på födelsedag, prins Alexander!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook