Leuk babynieuws voor ex-prins Nicholas

De voormalige kroonprins van Roemenië verwelkomt een zoontje.

Lees ook

Vrolijk nieuws voor de voormalig Roemeense royal Nicholas. De uit de koninklijke familie verstoten ex-prins heeft deze week een zoontje mogen verwelkomen met zijn vrouw, Alina-Maria. 

Paaskindje

Vlak voor het paasweekend, op 15 april, kwam zoontje Michael ter wereld. Het is het tweede kind van ex-prins Nicholas en Alina Maria samen. De twee hebben al een 1 jaar oude dochter, Maria-Alexandra. Afgelopen december maakten ze de tweede zwangerschap van ‘prinses’ Alina bekend. “Vaak, zelfs tijdens moeilijke momenten, gebeuren er wonderen. Voor Alina-Maria en mij is dat wonder een nieuw gezinslid”, schreef vader Nicholas toen.

Het pasgeboren zoontje van Nicholas en Alina is vernoemd naar de opa van de ex-prins, de laatste koning van Roemenië. “Michael is geboren vlak voor de opstanding van Jezus en de historische terugkeer van mijn opa, koning Michael, voor Pasen. Dat was 30 jaar geleden, na een ballingschap van 45 jaar”, legt Nicholas uit in een officiële aankondiging op Instagram. “De achterkleinzoon van koning Michael is geboren in het Polizu Ziekenhuis in Boekarest. Mijn vrouw Alina-Maria en onze zoon verkeren in goede gezondheid.”

Geen prins, wel een prins

Over een koninklijke titel voor de kleine spruit wordt met geen woord gerept. Dat ligt nogal gevoelig bij Nicholas en Alina.

In andere omstandigheden zou Nicholas koning van Roemenië zijn. Het land is echter al jaren een republiek én daarbij werd Nicholas zijn (sowieso alleen nog symbolische) kroonprinstitel ontnomen door zijn eigen familie in 2015. Toen kwam namelijk aan het licht dat Nicholas een buitenechtelijke dochter had – iets wat zijn grootvader Michael absoluut niet vond kunnen voor een beoogd troonopvolger. “Als je een openbare functie bekleedt, moet je een bepaalde houding aannemen en je aan zekere normen houden. Als dat tegen je zin is, zal het niet lang blijven duren. En dus zullen er preventieve stappen gezet worden”, liet de koning van Roemenië weten. Die preventieve stappen betekende dus dat Nicholas zijn prinsentitel en alle koninklijke privileges moest inleveren en uit de lijn der troonopvolging werd geschrapt. Nu is het Nicholas’ tante prinses Margaretha die hoofd van het koninklijk huis van Roemenië is.

Ondanks het verlies van hun royal status zijn Nicholas en Alina-Maria alsnog mateloos populair in Roemenië. Op social media blijven de twee vrolijk hun familie in het zonnetje zetten, alsof er nooit een vete heeft plaatsgevonden. Oók wijlen opa koning Michael wordt liefdevol aangehaald, terwijl hij dus degene was die Nicholas van de (niet meer bestaande) troon stootte. En met deze vernoeming lijkt hij helemaal vergeven.

Bron: Point de Vue, Story, Tatler | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook