Welke prinsessen stralen hier in Monte Carlo?

Bij de tenniswedstrijden in Monaco spotten we een hoop (onbekende) glamorous royals in het publiek.

Lees ook

Monte Carlo is deze week het decor van een prestigieus tennistoernooi, waarvoor menig royal naar Monaco komt. Welke jetsetprinsessen hebben we kunnen spotten?

Rolex Monte-Carlo Masters

Afgelopen week wisten heel wat toptennissers en hun fans de weg naar Monaco te vinden voor de Monte-Carlo Masters. Voor de high society van de Côte d’Azur ook het moment om hun gezicht weer eens in Monaco te laten zien. En dat is maar goed ook, want deze royals zouden we bijna vergeten…

Prinses Eulalia en prinses Antonella in Monaco. Beeld: BrunoPress

Zo zien we hier prinses Antonella met haar dochter prinses Eulalia van Orléans-Bourbon. Het moeder-dochter-duo wordt wel vaker gezien terwijl ze genieten van luxueuze uitstapjes, maar verwacht geen royal duties voor deze twee. Prinses Eulalia stamt via haar vader, prins Alvaro van Orléans-Bourbon, onder andere af van Lodewijk-Philip (de laatste koning van Frankrijk). Ook stamt ze af van koningin Isabella II van Spanje, de beroemde Engelse Queen Victoria en tsaar Alexander II van Rusland. En dat is nog maar een greep uit de familiegeschiedenis. Zelf hebben de Orléans-Bourbons geen rijk meer om de scepter over te zwaaien, maar een leuke titel en een goed gevulde bankrekening hebben ze wel aan hun royal stamboom overgehouden.

Nog meer Bourbonnetjes

Andere Bourbonnetjes die in het publiek van het tennistoernooi waren te vinden, zijn de ‘Bourbons der Beide Siciliën’: royals met een soortgelijk verhaal. Hun Italiaanse koninkrijkje bestaat al láng niet meer, maar ze leven erop los in onder andere St. Tropez, Rome, Parijs en Monaco, waar ze hun koninklijke titel gebruiken om te netwerken met de nouveau riche en de Grimaldi’s.

Prins Charles van Bourbon – Beide Siciliën met dochter prinses Maria Chiara en prinses Maria Carolina. Beeld: BrunoPress

Het huidige hoofd van deze koninklijke familie is prins Charles, hierboven te zien met zijn dochters prinses Maria Chiara, hertogin van Noto en Capri (17 jaar) en prinses Maria Carolina, hertogin van Calabria en van Palermo (18 jaar).

Beeld: BrunoPress

Al sinds hun vroege tienerjaren schuwen Chiara en Carolina fotomomenten niet. Poseren lijkt inmiddels hun full time job – hun accounts op social media staan vól met tot in de puntjes uitgedachte foto’s, en de prinsessen grijpen elke kans aan om rode lopers te betreden en zichzelf in de spotlight te zetten.

En een andere Orléans…

Ook prins Charles-Philippe van Orléans, hertog van Anjou, was van de partij met zijn vriendin Naomi Kern. En nee, deze prins hoef je ook niet te kennen. Hij is de neef van één van de prinsen die claimt recht te hebben op de Franse troon, en dat zijn er nogal wat.

Prins Charles-Philippe en Naomi Kern. Beeld: BrunoPress

Prins Albert

Beeld: BrunoPress

Waren er dan helemaal geen bekende royals aanwezig bij het tennistoernooi? Dat wel: ook prins Albert van Monaco zat op de VIP-tribune. Op z’n Alberts maakte de prins het weer iets te knus met de voorzitter van de Monegaskische tennisvereniging, Melanie-Antoinette Costello de Massy. En geen spoor van prinses Charlene, de royal die we eigenlijk in Monte Carlo hoopten te zien. Maybe next time?!

Bron: Histoires Royales, Camillaofbourbon.com | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook