Prinses Leonor: kostschoolvakantie, maar geen lege agenda

Prinses Leonor, kroonprinses van Spanje en klasgenootje van prinses Alexia, heeft een volle agenda tijdens haar 'paasvakantie'.

Lees ook

Het is paas-/voorjaars-/meivakantie voor prinses Leonor, prinses Alexia en de andere leerlingen van het Atlantic College in Wales. Maar op haar lauweren rusten zit er niet in voor prinses Leonor. Terug in Spanje wordt de troonopvolgster gewoon weer aan het werk gezet. Zie het als een royal vakantiebaantje…

Back to royal business

Sinds 14 april genieten de leerlingen van de Welsche kostschool van een tiendaagse vakantie. Hoewel we prinses Alexia nog niet terug in Den Haag hebben gespot, brengt prinses Leonor haar vakantie duidelijk in thuisstad Madrid door. In het paasweekend bezocht ze met de rest van het gezin – koning Felipe, koningin Letizia en zusje Sofia – een opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen.

De Spaanse royals op pad. Beeld: BrunoPress

Een paar dagen later, op woensdag 20 april, stond er zelfs een solo-bezoek voor prinses Leonor op de planning. De 16-jarige troonopvolgster woonde een conferentie over jongeren en cybersecurity bij. Doordat deze week de coronamaatregelen in Spanje zijn aangepast, verscheen Leonor daarbij weer eens zónder mondkapje – iets wat we de afgelopen twee jaar nauwelijks hebben gezien!

Prinses Leonor bij de Conference on Youth and Cybersecurity. Beeld: BrunoPress

Enorm enthousiasme

Hoewel ze in haar vakantie dus meteen weer aan de bak moet, doet Leonor haar werk volgens haar vader, koning Felipe, met groot enthousiasme. De puberprinses is een stuk populairder in haar thuisland dan haar (groot)ouders. Al sinds jonge leeftijd houdt ze haar eigen speeches, ze is beleefd, intelligent, welbespraakt (in vijf verschillende talen!) en heeft haar gevoel voor koninklijke stijl met de paplepel ingegoten gekregen door haar moeder Letizia. De blouses die prinses Leonor bij deze bezoekjes droeg, waren allebei ook nog eens binnen no time uitverkocht.

De vakantie van prinses Leonor loopt nog tot en met komend weekend, daarna mag ze de schoolbanken van Wales weer opzoeken voor het laatste stuk van dit schooljaar. Ondertussen vragen we ons af of klasgenoot Alexia nog eventjes in Nederland blijft plakken om Koningsdag mee te vieren met haar ouders. Of weet zij wél aan de koninklijke verplichtingen te ontsnappen?

Bron: Hola!, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook