Prinses Anne over hertogin Kate & co: ‘Voor hen is het moeilijker’

Sinds haar geboorte staat prinses Anne al in de schijnwerpers. Maar ze leeft vooral mee met de nieuwste aanwas royals.

Lees ook

Tegenwoordig zijn Kate en Meghan de beroemdste royal ladies van het Britse koningshuis (goed, na de Queen natuurlijk), maar vroeger was de status van Hare Koninklijke Beroemdheid toch vooral weggelegd voor prinses Anne. De enige dochter van Queen Elizabeth staat al sinds haar geboorte in de schijnwerpers, maar ze denkt dat ze het makkelijker heeft gehad dan de jongste generatie.

Openbaar leven

Vóór Meghan, Kate of Diana was het prinses Anne die op de voet werd gevolgd door de pers. Wat draagt ze? Wat doet ze? Hoe staat het met haar liefdesleven? De dochter van Queen Elizabeth en prins Philip was al van jongs af aan een celebrity royal, die geliefd was door het volk én door de pers. Dat kwam vooral doordat ze zo lekker zichzelf bleef, meent auteur Sarah Mower. “Ze was heel erg zichzelf, niet zoals haar moeder of haar tante [prinses Margaret, red.]. Ze was een erg modieuze jonge vrouw, binnen de regels van het hof.”

Prinses Anne in 1977, beeld: BrunoPress.

Jongere royals

Hoewel prinses Anne weet hoe het is om immer de lens op je gericht te hebben, vindt ze die ‘grote druk’ een stuk zwaarder voor de jongere royals zoals hertogin Kate. Daarover vertelt ze in de documentaire Anne: The Princess Royal at 70. “De druk die op jongere leden van de familie ligt, is altijd zwaarder. De media interesseren zich in hen. Dat is soms moeilijk om mee in te gaan. In mijn tijd was er nog geen social media, en dat maakt het nu waarschijnlijk alleen maar moeilijker.”

Keerzijde van een titel

Prinses Anne koos ervoor om haar eigen kinderen, Peter en Zara, ook geen koninklijke titel mee te geven. “Dat leek me makkelijker voor hen, omdat ik denk dat de meeste mensen wel zouden zeggen dat er ook nadelen aan een titel kleven. Ik denk dat dit het juiste was om te doen”, vertelde de Princess Royal daarover aan Vanity Fair. Tuurlijk staan Peter en Zara nog altijd in de schijnwerpers, maar wellicht een stuk minder dan wanneer ze ‘prins’ en ‘prinses’ waren geweest…

Bron: Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook