Deze royals gebruiken niet hun ‘echte’ voornaam

Hadden we niet verwacht!

Als royal heb je vaak genoeg te kiezen wat voornamen betreft, want menig prins of prinses krijgt er meteen een stuk of vijf mee. Deze royals gebruiken in het dagelijks leven niet hun ‘daadwerkelijke’ eerste naam.

Niet hun originele voornaam

Van sommige royals is bekend dat ze voor hun regeerperiode een andere voornaam hebben aangenomen. Een vaak genoemd voorbeeld is Koning George VI van Engeland, die eigenlijk Albert heette. Dit gebeurt echter niet alleen bij royals die daadwerkelijk over een land regeren; ook aangetrouwde royals hanteren soms een andere voornaam. We zetten acht royals die onder een andere naam opereren voor je op een rij.

Prinses Amalia

Allereerst onze eigen prinses Amalia. Haar volledig naam is Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Of het vanwege de drie-eenheid met de letter A is weten we niet, maar haar eerste voornaam wordt altijd weggelaten als ze wordt aangesproken.

Prins Daniel van Zweden

De echtgenoot van de Zweedse kroonprinses Victoria is geboren als Olof Daniel Westling. Voor het grote publiek hanteert hij dus zijn tweede naam als zijn voornaam. Wellicht omdat Daniel wereldwijd wat toegankelijker is dan Olof?

prins-daniel

Prins Olof Daniel Olof Daniel Westling Bernadotte van Zweden, ook wel bekend als prins Daniel. Beeld: BrunoPress

Koning Olaf V van Noorwegen

Een andere royal koos dan juist weer voor Olaf als ‘nieuwe’ naam. De vader van koning Olaf V, prins Carl van Denemarken, werd koning van Noorwegen toen Olav nog maar twee jaar oud was. Daarom kreeg Olav een nieuwe naam: zijn ‘echte’ naam was namelijk Alexander Frederik Eduard Christiaan.

Edward VIII van het Verenigd Koninkrijk

De oudere broer van Koning George VI regeerde vrijwel een jaar lang in Engeland onder de naam Edward VIII. Hij had in totaal zeven voornamen, waarvan Edward de eerste en David de laatste was. Zijn eerste naam is gekozen als ‘regeernaam’, maar in privékringen werd hij David genoemd.

Koningin Victoria en prins Albert van het Verenigd Koninkrijk

Koning Victoria was de op-een-na langst regerende koningin van het Verenigd Koninkrijk. Ze werd geboren als Alexandrina Victoria, maar koos ervoor om van haar tweede naam haar ‘regeernaam’ te maken. Ook haar echtgenoot, prins Albert, werd met een andere naam geboren. Hij heette voluit Francis Albert Augustus Charles Emmanuel en koos er dus voor om met zijn tweede naam te worden aangesproken.

prinsessen

Prinses Petra Laurentien, prinses Marie-Hélène Angela en prinses Mabel Martine. Beeld: BrunoPress

Prinses Laurentien

Nog een Nederlandse prinses die niet haar eerste naam gebruikt. Prinses Laurentien is namelijk geboren als Petra Laurentien en gebruikt dus altijd haar tweede naam. Het is een bijzondere naam, die je niet vaak hoort. Dit komt omdat het een samenvoeging is van de namen van haar ouders (Laurens en Jantien).

Hertogin Meghan

Meghan Markle wordt al van jongs af aan met haar tweede naam aangesproken. De eerste voornaam van de hertogin van Sussex is namelijk niet Meghan, maar Rachel – net zoals het personage dat ze speelde in de serie Suits.

Prinses Marilène

We sluiten de lijst af met nog een Nederlandse prinses: Marilène, geboren als Marie-Hélène. Bij haar naam is dus net zoiets gebeurd als bij de naam van Laurentien: twee namen zijn samengevoegd tot één. Wel zo compact!

Bron: Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws