Katja Schuurman over breuk met Freek: ‘Wil vooral dat hij blij is’

'Het is beter dat we niet meer samen zijn', aldus de actrice.

In november vorig jaar maakten Katja Schuurman en Freek van Noortwijk bekend dat ze uit elkaar gingen. Katja heeft het er een tijd moeilijk mee gehad. Inmiddels ziet ze echter in dat het beter is dat zij en Freek niet meer samen zijn, vertelt ze aan Veronica Superguide.

Tijd voor zichzelf

Katja heeft een roerige periode achter de rug en was van plan om na de scheiding met Freek even tijd voor zichzelf te nemen. Dat wilde niet echt lukken, want er kwam een hoop op de actrice af. “Dat gaat goed, hè? Eerst kwam de scheiding van Freek, en toen heb ik vier maanden in de overlevingsstand gestaan”, vertelt ze.

Eigen levens

De breuk met Freek was – ondanks dat ze op goede voet uit elkaar zijn gegaan – absoluut niet makkelijk voor de actrice. Helemaal niet omdat Freek na de scheiding al snel met een andere vrouw werd gespot. “Ik vond daar van alles van, maar inmiddels wil ik vooral dat hij blij is. Ik had het fijner gevonden als we de kluwen eerst samen rustig hadden kunnen ontwarren en we pas daarna verder waren gegaan met onze eigen levens. Nu was het gewoon een beetje… verwarrend”, aldus Katja. Ondanks alles gunt ze hem het beste. “Maar ik gun hem oprecht alle geluk en mezelf ook. Ik weet zeker dat het beter is dat we niet meer samen zijn”, aldus de Costa!-ster.

Nieuwe liefde

Inmiddels is Katja bijgekomen van de breuk en is ze zelfs opnieuw aan het daten. Vorige week deed ze bij de première van Costa! 2 uit de doeken dat ze weer vlinders in haar buik heeft. “Ik heb wel een hele leuke man ontmoet. Daar kan ik verder nog niks over zeggen”, verklapte ze toen alleen. “Leuk hè? Na maanden janken heb ik nu weer een beetje van zulke vlinders. Dat is toch veel leuker. En dat past ook helemaal bij de zomervibe.” We wensen haar veel geluk!

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws