Prinses Eugenie kondigt bijzonder nieuw project aan

De Yorkie maakt indruk met een bijzondere aankondiging.

Lees ook

Dat het een beetje noblesse oblige is om je royal status in te zetten voor allerlei goede doelen, weten we inmiddels wel. Van wetenschap tot mensenrechten: over de hele wereld zijn koninklijke lieden het gezicht van allerlei liefdadigheidsinstellingen. Zo ook de Britse prinses Eugenie, die vandaag een bijzonder nieuw project aankondigde.


Eugenie laat van zich horen

De Britse prinses Eugenie smelt regelmatig onze harten met lieve foto’s van baby Brooksbank. Maar naast haar moederschap, zet de royal zich ook regelmatig in voor het goede doel. Zo zet zij zich in voor verschillende organisaties rond milieubescherming en gezondheidszorg. Maar het kroonjuweel van al haar liefdadigheidsprojecten? Dat is toch wel de organisatie Anti-Slavery Collective, die zij mede heeft opgericht. En met deze organisatie gaat de Yorkse een grote stap zetten, kondigt zij vandaag aan.

‘Floodlight’

Via Instagram kondigt de royal aan dat zij samen met mede-oprichter Julia de Boinville een gloednieuwe podcast lanceert – en dan hebben we het niet over enkele losse afleveringen à la prins William. Onder de titel Floodlight zal er de komende tijd wekelijks een nieuwe aflevering verschijnen rond het zware thema moderne slavernij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie)

“Elke week spreken we met uiteenlopende gasten, die helpen om moderne slavernij tegen te gaan”, deelt de trotse prinses op social media. “Van bewindslieden tot beroemde activisten, survivors en journalisten, Floodlight laat zien hoe prominent moderne slavernij is, en dat we er allemaal iets tegen kunnen doen”, schrijft ze.

Zelf luisteren?

Mocht je nu benieuwd zijn naar de indrukwekkende verhalen die de Yorkse prinses deelt via de gloednieuwe podcast, dan kun je op verschillende streaming-platformen terecht. Zo is de eerste aflevering bijvoorbeeld al te vinden op Spotify, Apple Podcasts, Tune In en A Cast. In deze aflevering schuift de vooraanstaande advocate Caroline Haughey aan, die met haar werk op het gebied van mensenhandel en slavernij de prestigieuze titel Queen’s Counsel mag voeren.

Bron: Instagram @princesseugenie | Beeld: Brunopress


Laatste nieuws

Zie ook