Hertogin Kate en prinses Anne voor het eerst samen aan het werk

De dames deden voor het eerst iets met z'n tweeën.

Lees ook

Terwijl wij gisteren genoten van het Oranje-bezoek aan Maastricht, was er aan de andere kant van de Noordzee ook een bijzondere royal engagement gaande. Hertogin Kate en prinses Anne brachten gisteren samen een bezoek aan verloskundigen om te praten over de zorg voor moeders. Het was de eerste keer ooit dat ze met z’n tweeën iets ondernamen en het leverde meerdere mooie momenten op. Kijk mee!

Allebei beschermvrouwe

Prinses Anne is al meer dan twintig jaar beschermvrouwe van het Royal College of Midwives (RCM). De afgelopen jaren heeft ze in die functie honderden verloskundigen door heel Engeland bezocht. Hertogin Kate is al vier jaar beschermvrouwe van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG), waarbij ze in het bijzonder aandacht besteedt aan de ontwikkeling van kinderen in hun jonge jaren. De beide organisaties hebben hetzelfde hoofdkantoor in Londen, dus een combi-visite van Anne en Kate kon niet uitblijven. Het doel van het bezoek was om meer te weten te komen over de manier waarop de organisaties samenwerken om zorg voor moeders te verbeteren.

Very stylish

Zowel Kate als Anne zag er prachtig uit. Kate droeg een crèmekleurige blazerjurk met schoenen en een clutch in dezelfde kleur. Ze droeg haar lokken los en maakte de look af met parels om haar nek en in haar oren. Anne werd gespot in een lange, groenblauwe jas met bijpassende sjaal. Ze koos voor een zwarte schoudertas en zwarte pumps met een klein hakje. Ook droeg ze haar haren op haar signature manier.

samen

Beeld: BrunoPress

Zoals altijd hebben Britse media gegraven naar de merken die op de foto’s te zien zijn. Ze kwamen tot de ontdekking dat Kates blazerjurk afkomstig is van het merk Self Portrait. Mocht je hem zelf willen aanschaffen, dan moet je helaas de portemonnee trekken: de jurk gaat over de toonbank voor maar liefst 400 pond. Al is dat een koopje als je Kate bent, of course.

De zwangerschap van Anne

Het bezoek draaide natuurlijk niet om de outfits van de hertogin en de prinses, maar om hun doel. Ze spraken met verschillende experts uit de gezondheidszorg en met moeders. Er werd een apparaat gedemonstreerd dat de veiligheid van baby’s tijdens bevallingen monitort. Dat apparaat geeft meteen aan wanneer er sprake is van een noodsituatie, zodat daar sneller daar kan worden gehandeld. Prinses Anne vertelde vervolgens over haar eigen ervaring met paniek om haar baby. Toen ze hoogzwanger was, struikelde ze en viel ze in een paardentrailer. Ze was bang dat de baby beklemd zou raken. “Ik dacht, dat is eng! Gelukkig bleek het goed te komen met de baby.”

Betrokken en geïnteresseerd

Even later waren Kate en Anne bij een demonstratie van een nieuwe training voor verloskundigen. De training liet zien wat je moet doen als het hoofd van een baby bij een keizersnede vast komt te zitten in het bekken van de moeder. Anne maakte iedereen aan het lachen toen ze grappend vroeg “Doen jullie dit met alleen een ruggenprik?”

De professor die de demonstratie deed, professor Draycott, sprak na afloop vol lof over de twee royals. “Het was mooi om te zien hoe betrokken ze allebei waren. Ze waren oprecht geïnteresseerd. Het was fijn om iets waar we allemaal heel gepassioneerd over zijn met elkaar te kunnen delen en om te zien dat zij er echt om geven.”

Bron: HELLO! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook