Queen Elizabeth straalt in eerste foto’s als 96-jarige

Dat extra jaartje? Niets van te zien!

Queen Elizabeth vierde vorige week haar 96ste (!) verjaardag, maar van dat nieuwe rondje om de zon is weinig te zien in deze nieuwe foto. Her Majesty straalt tijdens de eerste audiëntie van haar nieuwe levensjaar.

Stapje terug

Hoewel een echt pensioen er niet in zit voor de Queen, doet ze sinds eind vorig jaar wel een stuk rustiger aan. Niet van hot naar her reizen voor verschillende werkbezoeken dus, maar ontvangsten op Windsor Castle gaan gewoon door. Dat de majesteit een tandje terugschakelt mag ook wel. Vorig week blies ze alweer 96 kaarsjes uit en een beetje achter de geraniums zitten moet dan kunnen, toch?

Bezoek op Windsor Castle

En theedrinken met staatshoofden, ook dat kan de Queen natuurlijk nog gewoon. Gisteren stelde Elizabeth de kasteeldeuren open voor de president van Zwitserland, Ignazio Cassis, en zijn echtgenote. Het kiekje dat deze audiëntie opleverde, leidt tot heel wat enthousiaste reacties van royaltyliefhebbers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Het is de eerste foto die wordt vrijgegeven van Queen Elizabeth op 96-jarige leeftijd. En we weten allemaal, age is just a number, maar toch stelt het fans gerust dat H.M. er nog altijd kwiek uitziet. “De Queen straalt gewoon!”, “Ze ziet er erg fit uit” en “Looking fabulous!” is een greep uit de reacties.

Jubileumjaar

In het openbaar verschijnen doet de Queen bijna nooit meer, maar de hoop is dat ze over ruim een maand ook aanwezig kan zijn bij de uitgebreide viering van haar 70-jarig regeringsjubileum én van haar ‘officiële verjaardag’. (Liz viert ‘m altijd twee keer, als koningin kun je dat natuurlijk gewoon bepalen…) Zien we je in juni, Your Majesty?

Bron: Instagram, People | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws