De weekendtips van Beau Monde

Dit is er dit weekend allemaal te doen!

Lees ook

Het is meivakantie! Nog op zoek naar leuke to do’s (of to shop’s) voor dit weekend of de rest van de week? Beau Monde helpt je op weg met tips op het gebied van culi, uitgaan, shopping en meer. Kortom, alles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Culinaire wereldreis in Utrecht

Voor een uitstapje waarin eten de hoofdrol speelt, zijn wij altijd wel te porren. Dus een foodhall bezoeken? Yes, please! Bij Liemès Food District in Utrecht kun je de gezelligheid van een foodhall verwachten, maar dan met de service van een restaurant. Deze centraal gelegen foodwalhalla aan de A2 bij Utrecht Leidsche Rijn serveert de heerlijkste gerechten en bruist aan alle kanten. Zo wandel je in een aantal stappen via Vietnam naar Spanje, langs Japan en via Libanon terug naar jouw tafeltje. Dat lopen hoeft overigens niet, aangezien je bij deze foodhall dus met alle liefde geserveerd wordt. Een plek waar samenkomen, mede dankzij de centrale ligging, een makkie wordt.

Ondergedompeld in het goud

Impressie ‘Gustav Klimt, goud en kleurrijk’: © akg-images / Erich Lessing ; © De Agostini Picture Library / E. Lessing / Bridgeman Images – © Culturespaces / Nuit de Chine

De Amsterdamse Fabrique des Lumières is hét nieuwe digitale kunstcentrum, waarin je volledig ‘ondergedompeld’ wordt in een kunstwerk. Tijdens de openingsexpositie Gustav Klimt, goud en kleurrijk bewonder je hier op unieke wijze de gouden en kleurrijke wereld van kunstenaar Gustav Klimt. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een reis door honderd jaar Weense schilderkunst en werpt een originele blik op het werk van Klimt en zijn opvolgers. Wil je meemaken! Te zien tot 31 december 2022. fabrique-lumieres.com

Nu in de bios: Downton Abbey: A New Era

Op naar de bioscoop! De tweede Downton Abbey-film, A New Era, is nu eindelijk te zien op het witte doek. Niet alleen keren we terug naar het indrukwekkende landhuis met al onze favoriete personages, ook reizen we met de Crawleys mee naar Zuid-Frankrijk. Kostuums, drama, liefde, humor, álles wat we van de serie gewend zijn komt weer voorbij.

Moderne klassiekers

Hoog op onze wishlist: een horloge van Cartier. Helemaal nu het Maison een aantal klassiekers in een nieuw jasje heeft gestoken, zoals de Panthère de Cartier. Het horloge ontleent zijn naam aan de armband: de ultraflexibele constructie weerspiegelt de bewegingen van de panter. Het stijlicoon heeft Cartier geïnspireerd tot het maken van vier nieuwe versies in roségoud, geel goud en staal, met een geraffineerde zijdeachtige wijzerplaat in tinten van golden plum, goud, nachtblauw en zwart.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook