Niet één, maar twee prinsessen Charlotte vieren vandaag hun verjaardag

Verjaardagstaart voor prinses Charlotte van Cambridge en prinses Charlotte van Nassau!

Lees ook

Twee prinsessen die een naam én een verjaardag delen. Prinses Charlotte van Cambridge viert vandaag dat ze zeven jaar oud wordt, terwijl prinses Charlotte van Nassau alweer 22 kaarsjes uit mag blazen.

Van harte, Charlotte en Charlotte

Vandaag hangen er slingers in Kensington Palace voor de jarige dochter van hertogin Kate en prins William. Prinses Charlotte van Cambridge, vierde in de lijn van de Britse troonopvolging, wordt alweer zeven (waar blijft de tijd?!). Traditiegetrouw delen de Cambridgejes vandaag een nieuwe foto van hun razendsnel opgroeiende dochter. Happy birthday!

Prinses Charlotte van Nassau

Van wie we dan weer geen kiekje hoeven te verwachten, is de andere jarige prinses Charlotte. Zij leeft namelijk grotendeels buiten de schijnwerpers. Prinses Charlotte van Nassau behoort tot de Luxemburgse royals. Ze is het nichtje van groothertog Henri – haar vader is prins Guillaume, de jongere broer van de groothertog. Haar moeder is Sibilia Weiller, door haar huwelijk prinses Sibilia van Luxemburg. Via haar oma, prinses Joséphine-Charlotte van België, is prinses Charlotte ook aan de Belgische royals verwant.

Prinses Charlotte van Nassau kwam op 2 mei 2000 ter wereld, als tweelingzus van prins Léopold. De royal twins worden vandaag dus 22 jaar oud. Een van de weinige keren dat we hen in het openbaar zagen, was tijdens een debutantenbal in Parijs. Hieronder zien we prinses Charlotte in haar debutantenjapon van Georges Hobeika, alweer vijf jaar geleden.

De Luxemburgse groothertogelijke familie is behoorlijk omvangrijk, dus een prominent plekje in de lijn der troonopvolging heeft prinses Charlotte van Nassau niet. Wat haar weer de kans geeft om af en toe een leuk bal bij te wonen (je blijft een prinses!), maar verder haar eigen ding te doen.

Maak er een prachtige dag van, prinses Charlotte en prinses Charlotte!

Beeld: BrunoPress | Bron: BM Archief

Laatste nieuws

Zie ook