Kate en William verbraken kort na bruiloft een belangrijke royal traditie

De duke en duchess kozen hier bewust voor.

Lees ook

Prins William en Kate Middleton vierden dit weekend hun elfjarige huwelijk. De twee stapten in 2011 in het huwelijksbootje en trouwden volgens het royal etiquette. Echter, na de bruiloft verbraken de twee wel een lange royal traditie.

Huwelijk

William en Kate leerden elkaar al in 2001 kennen, toen ze allebei aan de St. Andrews University in Schotland studeerden. Kate had op dat moment nog een relatie, die twee jaar later op de klippen liep. De vonk tussen William en Kate sloeg over en na een knipperlichtrelatie van een aantal jaar verloofden ze zich tijdens een vakantie in Kenia in november 2010.

Op 29 april 2011 stapten de toen 28-jarige William en de 29-jarige Kate de Westminster Abbey binnen om elkaar het jawoord te geven. Bij die plechtigheid waren natuurlijk veel andere royals en celebrities aanwezig, onder wie Elton John en David Beckham. Ook onze Willem-Alexander en Máxima (toen nog kroonprins en -prinses) waren van de partij. De live-uitzending van het huwelijk werd door miljoenen mensen bekeken. Na de bruiloft werd van het stel verwacht dat ze meteen hun koffers zouden pakken om op honeymoon te gaan, maar niets bleek minder waar.

Uitstel

In plaats van traditiegetrouw als newlywed op vakantie te gaan, stelden ze deze vakantie uit. Sterker nog, William ging vier dagen na de bruiloft gewoon weer aan het werk. Een woordvoerder van het Clarence House zei destijds: “De hertog en hertogin van Cambridge hebben ervoor gekozen niet onmiddellijk te vertrekken voor een huwelijksreis. In plaats daarvan zal de hertog, nadat hij het weekend privé in het Verenigd Koninkrijk heeft doorgebracht, volgende week weer aan het werk gaan als Search and Rescue-piloot”, klonk het toen in een verklaring.

“De locaties van zowel hun privé-weekend als hun toekomstige huwelijksreis, die overzees zal zijn, zullen niet van tevoren worden bekendgemaakt. Het paar heeft gevraagd om hun privacy te respecteren tijdens het komende weekend en tijdens hun huwelijksreis.”

Seychellen

Een andere bron voegde eraan toe dat Kate en William zelf de keuze hadden gemaakt om hun huwelijksreis uit te stellen. “William en Catherine hebben er een tijd over nagedacht om het uit te stellen. Het was hun persoonlijke keuze en Catherine wilde zich na de druk van het huwelijk ontspannen op een bescheiden plek in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn van plan om ergens na de bruiloft naar het buitenland te gaan, maar wel in hun eigen tijd.” Uiteindelijk hebben de duke en duchess – tien dagen na de bruiloft – hun vakantie in de Seychellen gevierd.

Bron: Mirror UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook