Op naar de Rivièra: je kunt de villa uit Downton Abbey: A New Era huren

Yes, please!

Heb jij Downton Abbey: A New Era al gezien? Niet alleen de verhaallijn en bekende personages hebben veel indruk op ons gemaakt, ook het vakantiehuis an sich was betoverend. Goed nieuws, want je kunt de villa ook zelf huren. 

Downton Abbey: A New Era

In de film kregen we veel te zien van de imposante villa in Frankrijk, die de naam Villa Rocabella heeft. In de verhaallijn heeft-ie dan ook een grote rol. Nadat Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham aankondigt dat ze een vakantiehuis heeft gekregen, wordt haar zoon Lord Grantham (en andere familieleden) eropuit gestuurd om het te onderzoeken. Wie is de geheime minnaar van de Dowager Countess of Grantham van wie ze de villa heeft gekregen?

Jean-Baptiste Rudelle

De villa is niet van de overleden eigenaar in de film, maar van de Franse multimiljonair Jean-Baptiste Rudelle. Wanneer de villa niet voor opnames wordt gebruikt, verhuurt hij hem voor vakantiegenieters. De villa is gebouwd door de Deense architect Hans-Georg Tersling in de late 19e eeuw, waar het eerst werd gebruikt als lineraire salon. Toen de Rivièra een populaire vakantieplaats werd, werd het ook gebruikt als vakantieverblijf.

Villa Rocabella 2
Bron: Booking.com
Villa Rocabella 2
Bron: Booking.com

In luxe genieten

Bij het huren van deze indrukwekkende plek kun je een hoop vrienden en familie meenemen, want de drie huizen bieden plaats voor maximaal 42 gasten. Naast het zwembad en de jeu-de-boulesbaan is er ook een fitnessruimte en een bubbelbad. Je dompelt je hiermee onder in de Downton Abbey-wereld en dat doen we dan in thema: je krijgt ook een chefkok, butler, barman en huishoudster. Score!

Wie hier wel oren naar heeft, moet veel geluk hebben. Door de populariteit zit Villa Rocabella vaak vol. Hoeveel een nachtje in op en top luxe je gaat kosten, is niet bekend. Wel kun je ervan uitgaan dat je flink in de buidel moet tasten…

Bron: Tatler | Beeld: Downton Abbey, Booking.com

Laatste nieuws