Aha! Zo vaak zou je jouw beha moeten wassen

Goed om te weten!

Lees ook

De perfecte beha vinden kan een hele klus zijn. Comfort staat bovenop, maar we willen ons er ook graag mooi in voelen. Als we eenmaal een favoriet exemplaar gevonden hebben, is het de kunst om ‘m zo lang mogelijk in goede staat te houden. Dat kun je bijvoorbeeld doen door ‘m niet te vaak te wassen.

Regel

Als je eindelijk de perfect zittende beha hebt gevonden, wil je geen andere meer dragen. Maar wanneer moet hij toch echt gewassen worden? Je kunt een beha best lang dragen voordat hij begint te geuren of er vies uit gaat zien. Ondertussen stapelen zich echter onzichtbare oliën, bacteriën en zweet op bij dit warme deel van je lichaam. De vuistregel is dan ook om een beha in de wasmand te doen als je hem drie keer hebt gedragen.

Zweet

De drie-keer-dragen-regel geldt alleen als je voornamelijk stilzit of lichte (huishoudelijke) activiteiten doet. Het is een ander verhaal als je sport of intensief beweegt. In dat geval wordt aangeraden om na iedere workout of activiteit het zweet uit je (sport)beha te wassen. Ook na een warme zomerdag is het verstandig om je beha niet nog een keer te dragen.

Bacteriën

Hoewel het idee van opgehoopte bacteriën niet zo fris aanvoelt, is het toch geen goed idee om je beha maar iedere dag in de was te doen. Vaak bestaat je lingerie uit delicate stoffen en door te vaak te wassen kan de kwaliteit er snel op achteruitgaan. Ook de verstelbare bandjes en versiersels kunnen niet al te veel wasbeurten verdragen. Was je beha’s dus altijd in een netje. Heel delicate materialen, zoals kant, kun je het beste met de hand wassen. Je kunt je beha ook af en toe uitspoelen in plaats van de wasmachine te gebruiken.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook