28 jaar vandaag: het leuke leven van Monaco’s Pauline Ducruet

Fijne verjaardag!

Achtentwintig wordt ze vandaag: Pauline Ducruet, de oudste dochter van prinses Stéphanie van Monaco. Ze heeft een groot modehart, zoals de meeste van Grace Kelly’s kleindochters, en groeide op in een familie die nauwe banden heeft met Hermès, Dior en Chanel. 

Opvoeding

Het fijne van meedelen in een buitengewoon gezond trustfonds euro is dat je nooit geldzorgen hebt. Het vervelende van een trustfonds is dat het alle prikkels wegneemt om zelf iets van je leven te maken. Niet voor Pauline Ducruet, want zij leek vastbesloten om tegen alle socialite-trends in nu eens wél een eigen leven in te richten. En tegen iedereen die het wilde horen zei dat ze zich “nuttig wilde maken en op eigen benen wilde staan, gewoon werken, net als mijn leeftijdsgenoten.”

Dat leek uiteindelijk ook te lukken. Pauline werd aangenomen op de prestigieuze mode-opleiding van Parson’s School of Design, wist zich te handhaven in New York en studeerde een aantal jaar geleden met vlag en wimpel af. Tegenwoordig heeft ze haar eigen kledingmerk Alter Designs, waar ze uiteraard designer is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pauline Ducruet (@paulinedcrt)

Liefde

Ondanks haar controversiële jeugd, lijkt Pauline haar leven eindelijk goed op de rit te hebben. Een erg gewone opvoeding kreeg Pauline niet. En dat niet vanwege haar royal afkomst. Jarenlang woonde ze juist in een caravan en reisde ze met haar moeder mee met het circus waar moeder Stéphanie telkens opnieuw de liefde vond. Pauline zag in haar jeugd twee uitersten.

Naast het nomadische circusleven waren er haar moeder en de rest van de Grimaldi’s, die zich altijd klaarmaakten voor het volgende liefdadigheidsgala of glamoureus evenement. “Ik zag hoe mijn moeder zich opmaakte voor een gala in avondjaponnen en met diamanten op haar hoofd. De volgende dag bracht ze ons naar school in een gescheurde jeans en grote laarzen”, zo deed ze onlangs uit de doeken in een interview met De Telegraph. Inmiddels is Pauline zelf gelukkig in de liefde. De dochter van Estafaniá van Monaco is tegenwoordig namelijk samen met zakenman Maxime Giaccardi. Toch nog een happily ever after voor Pauline! Fijne verjaardag!

Bron: Okdiaro.com | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws