Hè hè: Deense prins Gustav mag na bijna 20 jaar eindelijk trouwen met zijn vrouw

Een oud testament uit 1939 gooide jarenlang roet in het eten.

Lees ook

Voor royals zijn er ander regels voor de liefde, dan voor het gros van de mensen. Denk aan prinses Mako van Japan, die vaarwel moest zeggen tegen haar keizerlijke familie omdat haar man geen koninklijke titel heeft. Een soortgelijk verhaal speelt zich ook af in Denemarken, voor prins Gustav.

Arisch, adel en protestants

Prins Gustav is de neef van de Deense koningin Margrethe. Gustav is al bijna twintig jaar samen met de vrouw van zijn dromen, de Amerikaanse Carina Axelsson, maar van een bruiloft was heel lang geen sprake. Een oud testament uit 1939 gooide namelijk steeds roet in het eten. De opa van prins Gustav had vast laten leggen dat de toekomstige echtgenoot van zijn kleinzoon Arisch, van adel en protestants moet zijn. Alleen, hier voldoet Carina niet aan.

Doei, erfenis en kasteel

Als Gustav alsnog gaat trouwen, zou hij geen aanspraak meer kunnen maken op de erfenis van maar liefst €498 miljoen, waar kasteel Berleburg onderdeel van is. Dat is nogal wat, en daarom hebben ze besloten om eerst niet te trouwen. Totdat de vader van prins Gustav overleed en hij ineens wilde vechten voor de erfenis. Hij besloot het hogerop te zoeken, en daagde zijn familie voor de rechter.

prins-Gustav
De tiara staat Carina al goed. Bron: BrunoPress

Nieuw onderkomen

Na een gevecht van maar liefst drie jaar kreeg Gustav eindelijk gelijk: hij mag met zijn geliefde Carina trouwen. Het oude testament werd ontbonden waardoor hij het geld krijgt én zijn liefje een goed onderkomen kan bieden, namelijk kasteel Berleburg. Het eerste huwelijkscadeau is al betekend, en na het huwelijk krijgt Carina ook nog eens de titel prinses Carina van Saynwittgenstein-Berleburg. Eind goed, al goed!

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook