Hoera! Deens koningshuis deelt nieuwe foto’s van jarige prins Henrik

Het is dubbel feest in Denemarken.

Lees ook

Het is feest in het Deense koningshuis. De zoon van prins Joachim en prinses Marie, prins Henrik, mag vandaag namelijk dertien kaarsjes uitblazen. Zijn ouders zetten de tiener in het zonnetje op Instagram.

Verjaardag

“Zijne Hoogheid Prins Henrik is vandaag jarig en wordt 13 jaar 🇩🇰”, luidt de caption bij de foto op het account van het Deense koningshuis. “Ter gelegenheid van de verjaardag zijn Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Joachim en Prinses Marie verheugd om nieuwe foto’s van de nieuwe tiener van de familie te delen.”

Prins Henrik, die tegenwoordig met zijn famiie in Parijs woont, viert zijn verjaardag in Denemarken. Gelukkige verjaardag, Henrik!

Familie

Prins Henrik is het oudste kind van de tweede leg van prins Joachim van Denemarken en prinses Marie en negende in de lijn van troonopvolging. Zijne Hoogheid is graaf van Monpezat. Hij heeft ook nog een jonger zusje, prinses Athene en twee halfbroers, Felix en Nicolai.

De graaf van Monpezat is de oudste zoon uit de tweede leg van prins Joachim. Die heeft twee zoons uit zijn huwelijk met gravin Alexandra van Frederiksborg. En kreeg met zijn tweede vrouw prinses Marie nog Henrik en Athen. In de Deense royal family staat het jongetje bekend als ‘kleine Henrik‘ om verwarring te voorkomen met grote Henrik, de prins-gemaal van koningin Margrethe, die inmiddels is overleden.

Naast de verjaardag van de prins, had de Deense koninklijke familie afgelopen weekend ook nog iets anders te vieren. Prinses Isabella van Denemarken, de dochter van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, is zaterdag namelijk officieel bevestigd tot lid van de Evangelisch-Lutherse kerk. Dubbel feest in Denemarken!

Bron & Beeld: Instagram Deens Koningshuis, Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook