Uit mama’s kast: prinses Isabella leent het witte pak van prinses Mary

Zo moeder, zo dochter!

Lees ook

Afgelopen weekend was het zo ver: de communie van prinses Isabella van Denemarken. Voor de speciale gelegenheid droeg de 15-jarige prinses een witte blazer en bijpassende broek – die rechtstreeks uit de royal closet van haar moeder prinses Mary kwam. 

Communie prinses Isabella

In de Fredensborg Palace Church kwam de Deense royal family bijeen voor de viering van de communie van prinses Isabella. De hele familie trok alles uit de kast voor de foto, maar prinses Isabella is toch het stralende middelpunt in haar witte pak. Het witte pak staat de familie sowieso goed, want hij is oorspronkelijk van prinses Mary, die hem in 2017 droeg tijdens een bezoek aan Stockholm. Zo moeder, zo dochter!

De outfit van Isabella is niet helemaal gelijk als die van haar moeder. De prinses draagt namelijk een andere broche. De subtiele broche met diamant, parel en roze parel werd door haar grootmoeder koningin Margrethe op haar doopdag in 2007 aan Isabella geschonken en was ooit eigendom van koningin Alexandrine.

prinses-Isabella
Prinses Isabella in stralend wit op haar communie. Bron: BrunoPress

Niet alleen witte pakken worden geleend, ook roze jurken worden doorgegeven. Prinses Josephine draagt voor de communie een roze jurk die al eerder werd gespot bij haar oudere zus Isabella. Prinses Mary draagt voor de gelegenheid een koraalkleurige jurk met lange mouwen, een hoofdband met netdetail en bruine hakken. De royal mannen – prins Frederik, prins Christian en prins Vincent – matchen in koninklijk blauwe pakken.

Het Instagram-account van de Deense royals deelt verschillende foto’s en beelden van de communie van prinses Isabella. Zo ook dit lieve moment tussen prinses Isabella en koningin Margrethe. De koningin verwelkomt haar kleindochter met open armen en een grote glimlach. Wat leuk!

Familieportretten

Bij de communie horen ook de officiële portretten van de koninklijke familie. Deze werken kort na de ceremonie gemaakt in de tuinhal van kasteel Fredensborg. Prinses Isabella staat op de foto met haar familie, maar ook met haar peetouders: koningin Mathilde van België en prinses Alexia van Griekenland.

Bron: People | Beeld: BrunoPress, Instagram @detdanskekongehus

Laatste nieuws

Zie ook