Huh? Archie had bijna een andere naam gekregen

Meghan Markle en prins Harry konden niet kiezen tussen deze twee namen.

Lees ook

Net als alle ouders die een kind verwachten, is het voor de royals vaak ook een klus om een goede naam voor hun kroost te verzinnen. Zo ook voor prins Harry en Meghan Markle, die eerst een hele andere naam voor Archie in hun hoofd hadden.

Archie of Harrison?

Op de Invictus Games in Den Haag hebben we veel geleerd over Archie en Lili. Hoewel ze er niet bij waren, spraken prins Harry en Meghan Markle vol liefde over hun kinderen. Zo weten we nu dat Archie een grote ambitie heeft en later astronaut of piloot wil worden. En dat het stel hoopt dat hun kinderen in een betere en veiligere wereld opgroeien, met meer gelijkheid.

Maar de grootste onthulling kwam toen Meghan op de Invictus Games onthulde dat haar zoon eerst een andere voornaam had gehad. Dit kwam ter sprake toen Meghan in gesprek kwam met Sherry McBain, een Invictus-deelnemer uit het Britse team. Wat blijkt: Sherry is ook moeder en haar zoontje heet Harrison. En laat Harrison nou de tweede naam zijn van Archie. Volgens Sherry gaf Meghan toen aan dat ze niet konden kiezen als Archie en Harrison voor de voornaam. Wauw!

Symbolische naam

De volledige naam van Archie is Archibald Harrison Mountbatten-Windsor. Er zijn vermoedens dat Archie is vernoemd naar Archibald Campbell, de negende graaf van Argyll van Schotland, die ook een voorouder was van Harry’s moeder prinses Diana. Maar daarnaast is er ook nog de kant van Meghan, en is zij een verre verwant van Benjamin Harrison. Hij was een voormalige Amerikaanse president, wat zou betekenen dat Archie’s naam een symbolische connectie is tussen zowel de VS als het VK.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook