Vacature: Kate Middleton is op zoek naar helpende hand

Dit is hoeveel je verdient met een baantje in Kensington Palace.

Hertogin Kate is op zoek naar een nieuwe rechterhand! Of nu ja, een nieuwe rechterhand voor de assistent haar eigen rechterhand. De Duchess of Cambridge heeft namelijk een vacature uitstaan voor een persoonlijk assistent voor haar assistent-privésecretaris. Wat moet je kunnen om assistent van de assistent van de privésecretaris van Kate te worden? En hoeveel schuift ’t? 

De baan met koninklijke allure is duidelijk in trek, dus een uitermate goed cv moet je wel hebben. Volgens LinkedIn hebben al meer dan duizend (!) andere kandidaten gesolliciteerd.

Persoonlijk assistent van de assistent van de privésecretaris van HRH The Duchess of Cambridge

Het is een flink lange functietitel, dat is zeker. Maar mocht je deze felbegeerde positie in het koninklijke huishouden in de wacht slepen, dan mag je jezelf wel een van Kates helpende handen noemen. De lijst met functie-eisen is ook niet beknopt. Zo moet je ervaring hebben op administratief gebied (inclusief zakelijke correspondentie en agendabeheer); goed overweg kunnen met moderne software; foutloos 60 woorden per minuut kunnen typen; een fantastisch gevoel hebben voor organisatie; uitblinken in geschreven en gesproken communicatie; kunnen werken onder druk; op de hoogte zijn van alle (liefdadigheids)activiteiten van de hertogin en een kei zijn in het opbouwen van zakelijke relaties. Om nog maar een gedeelte van de eisenlijst op te sommen!

Werken in het paleis

Je werkplek? Dat is Kensington Palace, het koninklijke optrekje waar de Cambridges zelf ook wonen. En wat krijg je als supersnelle, ervaren brieventikker te zien op je loonstrookje? De nieuwe persoonlijk assistent kan rekenen op 27.500 pond per jaar, omgerekend zo’n 32.000 euro. Het genoemde salaris deed nogal wat stof oplaaien in Engeland, omdat veel mensen van mening zijn dat je assistenten die aan alle eisen voldoen, toch minstens een modaal inkomen zou moeten gunnen. Helemaal in een peperdure stad als Londen. Toch weerhoudt het veel kandidaten er niet van om hun sollicitatiebrief in te sturen. Op LinkedIn is te zien dat al meer dan duizend mensen op de vacature hebben gereageerd.

12 mei

Durf jij deze stevige concurrentie wel aan? Dan kun je nog tot en met 12 mei 2022 je cv en motivatiebrief opsturen naar de Cambridgejes via LinkedIn.

Daar vind je ook de volledige eisenlijst en het hele takenpakket die bij deze assistentfunctie komen kijken. Tja, je moet er wat voor over hebben om bij te kunnen dragen aan de dagelijkse activiteiten van hertogin Kate herself. 

Bron: Hello! Magazine, LinkedIn | Beeld: BrunoPress

 

 

Laatste nieuws