Extravagant en vol glamour: dit zijn de beste Songfestival-looks tot nu toe

Van kristallen en veren tot een hoop glitter en doorschijnende kleedjes.

Vanavond staat de grote finale van het Eurovisie Songfestival op de agenda. Inmiddels hebben we er een paar weken vol repetities, een grootse openingsceremonie, en twee halve finales opzitten. Hier is natuurlijk de nodige fashion voorbijgekomen. Wij delen onze favoriete pareltjes van de afgelopen week!

Openingsceremonie

Zondag 8 mei was het dan eindelijk zover: de turquoise loper werd uitgerold bij het prachtige Veneria Reale in Torino. Hiermee kreeg de openingsceremonie een royal tintje!

De toon werd direct goed gezet qua fashion tijdens de feestelijke opening. Zo verscheen publiekslieveling Chanel namens Spanje in een decadente rode outfit met de langste sleep van de dag. Flamenco vibes en een hoop glamour? Sign us up!

songfestival looks
Zangeres Chanel brengt de flamenco vibes namens Spanje (Beeld: Proshots)

Ook Emma Muscat, die dit jaar Malta vertegenwoordigt, wist indruk te maken. Met een prachtige zilveren en witte jurk deed de I Am What I Am-zangeres denken aan een soort Griekse godin.

songfestival looks
Als een moderne twist op een klassieke godin verscheen Emma Muscat op de turquoise loper. (Beeld: Proshots)

Ook niét te missen op de turquoise loper was Albanië’s Ronela Hajati. Zij ging voor een weelderige outfit met een extravagante, vierkante hoed. Zien we deze binnenkort terug bij de Royal Ascot?

songfestival looks
Niet te missen: Ronela Hajati zet Albanië stevig op de kaart. (Beeld: Proshots)

Ook Australiër Sheldon Riley ging voor een niet te miskennen royal randje aan zijn outfit. Met zijn weelderige witte cape zorgde hij voor de nodige drama op de turquoise carpet.

songfestival looks
Decadent, over de top, and we’re loving it: Sheldon Riley straalt tijdens de openingsceremonie! (Beeld: Proshots)

Eerste halve finale

Maar hoe mooi je outfit ook is tijdens zo’n openingsceremonie, het is natuurlijk nog belangrijker dat je performance look de stemmers weet te behagen. Gelukkig hadden we tijdens de eerste halve finale volop fantastische outfits om van te genieten.

Zo verscheen de Kroaatse Mia Dimšić in een asymmetrische roze jurk, en als we bij Beau Monde érgens van houden dan is het wel een klassiek roze kleedje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Ook op het podium wist de Albanese zangeres Ronela Hajati de ogen stevig op zich gericht te houden. In plaats van eindeloze laagjes en kleurtjes, ging ze op het podium voor een ultrasexy outfit met veel glitter en weinig kledij. Loved it – maar de flashy outfit kon helaas haar twijfelachtige vocals niet goedmaken.

songfestival looks
Ronela Hajati voor Albanië tijdens de eerste halve finale. (Beeld: EBU / Sarah Louise Bennett)

Dat je van glitter nóóit genoeg hebt, bewees de Litouwse Monika Liu anders wel. De zangeres die met haar nummer Sentimentai gaat voor een klassiek sultry sfeertje, wist een blijvende indruk achter te laten met een halterjurk die van top tot teen met glitter is afgewerkt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

En de best dressed mannen van de eerste halve finale? Ze zijn cool, ze zijn hot, ze zijn sexy as f…: de Letse band Citi Zeni ging strak in colourblock-pak het podium op. De hooggehakte glitter-schoenen geven deze outfits een heerlijke disco twist. Helaas mocht het niet baten en werden zij in de halve finale uitgeschakeld.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Tweede halve finale

Op donderdagavond stond vervolgens de tweede halve finale op het programma. Deze finale stond in het teken van héél veel sex appeal, en natuurlijk een hoop glitter.

Allereerst kúnnen we het niet over de tweede halve finale hebben zonder Achille Lauro te noemen. De Italiaanse artiest (die San Marino vertegenwoordigt, go figure) koos voor een doorzichtige bodysuit die van alle kanten fonkelde van de glitters. We rekenen bovendien de dieproze mechanische stier met glitterende hoorns mee als accessoire. Een matchende glitterende cowboyhoed erbij en voilà: met deze outfit wordt Achille in elk geval niet snel vergeten – ook al heeft hij de finale niet gehaald.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Ook de Roemeense zanger WRS had duidelijk de memo over glitter en mesh meegekregen. In een doorzichtige zwarte outfit zette de zanger de nodige pasjes op het podium. De sparkly gouden accenten maakten het geheel af.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Als je het over echte kunstwerkjes wilt hebben, dan kan Andromache, de inzending voor Cyprus niet op je lijstje ontbreken. Zij channelde met haar gigantische schelp en wetlook met subtiele sparkle haast Venus-achtige vibes. Nu ze toch niet in de finale staat, heeft ze misschien wel tijd om in Torino nog even de muze uit te hangen voor één of andere schilder?

En tot slot: ook de Australische Sheldon Riley verschijnt hier weer op ons best dressed-lijstje. Of hij echt veel van de arena kon zien door dat fonkelende gezichtsaccessoire van ‘m? Dat valt te betwijfelen. Maar met het kunstige silhouette, de subtiele kroon en nodige parels, veren en kristallen was zijn outfit hoe dan ook een winnaar. Combineer dit met een kwetsbaar nummer en z’n gouden strotje en voilà: we zien Sheldon vanavond terug in de finale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Grote finale

Natuurlijk zijn er vanavond tijdens de grote finale ook nog enkele artiesten die we niet eerder op het podium hebben gezien – The Big Five, bestaande uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, de VK en gastland Italië hoeven namelijk niet tijdens de halve finales al uit te komen. Vanavond kijken we in elk geval uit naar het glitterende matador-inspired pakje van Spanjes Chanel, en de avant garde touch van de Bretonse artiesten Alvan & Ahez die Frankrijk vertegenwoordigen.

Welke Songfestival-look is jouw favoriet?

Bron: Eurovision.tv | Beeld: EBU, Brunopress

Laatste nieuws