Voorpret met Viktor & Rolf: dit zijn de Songfestival-outfits van S10

Straks is het dan eindelijk zo ver! Dan staat onze S10 op het podium van de PalaOlimpico Arena in Turijn voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Hét moment dus om even terug te blikken naar haar looks van de afgelopen weken. Want dat designers Viktor & Rolf de zangeres van een set ware kunstwerkjes hebben voorzien, staat vast.

Designer outfits

Bij het Songfestival horen natuurlijk een hoop glitter en glamour, drama en decadentie, sparkle en sex appeal. Sommige bijzondere outfits over de jaren zijn iconisch geworden (wees eerlijk: je hebt nog ergens een ABBA-kostuum in je kast liggen), terwijl andere landen gaan voor een meer neutrale en ingetogen look.

Nederland ging dit jaar voor een heus designer-stukje van eigen bodem, van de hand van toonaangevend modehuis Viktor & Rolf. Niet alleen draagt S10 vanavond op het podium een outfit van de designers, maar ook eerder verscheen ze al in enkele kunstige creaties van het duo. We blikken terug, én vooruit!

Bekendmaking

Op maandag 11 april vond de uitreiking van de Edisons plaats dit jaar. Hier verscheen Stien den Hollander, zoals S10 voluit heet, al in een prachtige paarse creatie van Viktor & Rolf. Een passende outfit voor de reveal dat de twee designers haar Songfestival-garderobe zouden verzorgen.

s10 viktor rolf
De nodige drama: in een glitterende paarse prinsessenjurk verscheen S10 bij de Edisons. (Beeld: Brunopress)

Onthulling

Maar met de aankondiging van Viktor & Rolf als designers, waren we er nog niet. De échte outfit hield de zangeres nog even under wraps. De onthulling daarvan kwam eind april, toen S10 voor het eerst het podium beklom bij de repetities in Turijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Voor de show gaat S10 dus voor een understated ensemble met een donkere broek, donker jasje, en lekker veel middenrif. Een vertrouwde keuze voor de zangeres, die bij Eurovision in Concert eerder in april bijvoorbeeld al deze outfit van ontwerper Frenken droeg:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S10 (@s10s10xx)

De simpele look op het podium, in combinatie met de simpele setting, geven haar performance van De Diepte de nodige kracht en kwetsbaarheid mee. Wij kunnen in elk geval niet wachten om te zien hoe ze het er vanavond vanaf brengt.

Openingsceremonie

En natúúrlijk moeten we even stilstaan bij de bijzondere look van S10 afgelopen weekend tijdens de grootse openingsceremonie. Ook hier verscheen Neerlands’ hoop namelijk in een designer-jurk van Viktor & Rolf, uit dezelfde collectie als haar paarse creatie van eerder in april.

s10 viktor rolf
Als S10 zich helemáál in de jurk had kunnen terugtrekken was die paraplu ook overbodig geweest. (Beeld: Brunopress)

Hoewel de zangeres bij de Edisons haar paarse jurk als een ‘normaal’ kledingstuk droeg, ging ze nu voor een couture randje aan de prachtige roze creatie. Een terugkerend element van de Spring 2022-collectie van Viktor & Rolf was namelijk een korset-achtige constructie aan de binnenkant van de outfit. Hiermee werden bizar hoge schouders gecreëerd – alsof je je in jezelf probeert terug te trekken.

Die V&R-collectie stond dan ook in het teken van angst – een thema waar de De Diepte-zangeres zich goed in herkende. Zo vertelde ze in gesprek met RTL Boulevard dat ze flink wat angsten heeft moeten overwinnen om te komen waar ze nu staat. “Volgens mij ben ik nu weer een hele grote angst aan het overwinnen. Dus daar ben ik wel trots op en daar past ook wel een goede outfit bij”, liet ze weten op de turquoise loper.

Bron: Instagram @s10s10xx, Vogue Runway, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress, Proshots

Laatste nieuws