Lief: de hond van de Cambridges heeft koninklijke naam

Als royal viervoeter moet je het wel chic houden.

Lees ook

Wanneer je baasjes allemaal met ‘Koninklijke Hoogheid’ aangesproken worden, moet je het als trouwe viervoeter ook in royal style doen. Maak kennis met het hoffelijke huisdier van prins William, hertogin Kate en de Cambridge-kids!

Zwarte cockerspaniël

Het ‘zesde gezinslid’ van William, Kate, George, Charlotte en Louis is Orla, een zwarte cockerspaniël. Eerder deze maand gaven de Cambridges lieve foto’s vrij ter ere van de zevende verjaardag van prinses Charlotte, waarop de paleishond ook poseerde. Het huisdier woont sinds 2020 bij de Duke, Duchess en hun kinderen.

Koninklijke naam

Hoewel de naam ‘Orla’ je misschien niet meteen koninklijk in de oren klinkt, is het er wel degelijk eentje die bij een royal huisdier past. De naam komt namelijk van het Keltische Órlaith, wat ‘gouden prinses’ betekent. Jaha, eigenlijk zien we dus twee prinsessen op de foto hierboven. Dat ’n golden retriever net iets beter bij deze naam had gepast, zien we door de vingers.

Orla en Lupo

Orla komt uit een nestje van één van James Middletons honden. De broer van hertogin Kate heeft maar liefst zes trouwe viervoeters in huis. Niet gek dus, dat hij zo nu en dan een paar puppy’s kwijt moet. De Cambridges verwelkomden Orla eind 2020, vlak voor hun trouwe hond Lupo overleed. “Ze waren er kapot van dat Lupo was heengegaan, zoals elk hondenbaasje zal begrijpen, maar ze kregen de nieuwe puppy voordat hij overleed. Ze hoopten dat een jongere hond Lupo wat gezelschap zou kunnen houden en hem wat meer energie zou kunnen geven”, vertelde een paleisbron daar eerder over aan Daily Mail.

De 6 x viervoeters van James Middleton en meer van zijn beestenboel:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy)

“De nieuwe puppy is adorable en de hele familie is stapelgek op hem”, liet de paleisbron ook weten toen Orla nog een jong hondje was.

James en zijn vrouw Alizée met het nestje, Orla is hier nog een van de pups:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy)

It runs in the family

Net als Queen Elizabeth zijn de volgende generaties royals dus ook helemaal weg van hun harige vrienden, al worden cockerspaniëls verkozen boven corgi’s bij de Middletons. Lupo woonde al bij Kate en William toen prins George nog maar een baby’tje was, en iets zegt ons dat Orla ook zeker niet de laatste trouwe viervoeter is die Kensington Palace bewoont. Met een broer als James Middleton krijg je zó weer een onweerstaanbare pup aangesmeerd. Weet iemand al een leuke royal hondennaam?

Bron: Town & Country, Marie Claire US | Beeld:  © HRH The Duchess of Cambridge

Laatste nieuws

Zie ook