Leuk om te zien: dit zijn de zoons van Janny van der Heijden

Maak kennis met Roderick en Diederick, de twee zoons van het HHB-jurylid.

We moeten professional foodie Janny van der Heijden helaas weer even missen op onze televisies nu het seizoen van Heel Holland Bakt is afgelopen. Door de bakshow is de culinair journalist een van de meest geliefde gezichten op de buis geworden. Maar wat wist je al dat het immer goed geklede jurylid ook twee leuke zoons heeft?

Twee zoons

Janny van der Heijden heeft twee zoons uit de relatie met haar ex-man: Roderick en Diederick. Janny werd verlaten door de vader van haar kinderen, kort nadat haar ouders overleden waren. “De moeilijkste tijd van mijn leven”, vertelde de culi-expert daar eerder over aan KBO PCOB Magazine. “Ik herinner me vooral dat ik me afvroeg: stelde alles wat we hadden dan helemaal niks voor?” Na de scheiding besloot Janny om vol voor haar carrière te gaan. “Ik had onze twee kinderen altijd voorgehouden dat je iets negatiefs naar iets positiefs moet zien om te buigen. Ik ben alsnog carrière gaan maken. Ik had die omslag nodig om mezelf en mijn jongens te laten weten dat het leven niet ophield na een echtscheiding.”

Roderick en Diederick

En een prachtcarrière, die heeft Janny nu zeker. Maar ook privé gaat het goed. Met haar zoons Roderick en Diederick heeft ze een sterke band, en ze is ook de trotse oma van meerdere kleinkinderen. Al hoort ze het woord ‘oma’ liever niet vallen. “Mijn kleindochters noemen me ‘boeboe’. Dat is zo ontstaan toen de oudste, toen ze anderhalf was, me een keer op televisie zag en ‘boeboe’ riep”, vertelde Janny eerder aan Beau Monde. Janny ziet veel van zichzelf terug in haar twee zoons. “Openstaan voor andere mensen, niet oordelen, van lekker eten houden, goede smaak hebben, loyaal zijn aan vrienden. Mijn zonen zijn allebei intelligent, ze hebben veel gemeen, maar zijn ook heel verschillend.”

Roderick

Op het Instagram-account van zoon Roderick is te lezen dat hij zowel Normandië als Amsterdam zijn thuis noemt. Hij is oprichter van de kunst- en fotografiebeurs Unseen Amsterdam en van de Unbound Foundation. Een tijd geleden deelde hij op zijn (geheel zwart-witte) Instagram-pagina een lieve foto van hem samen met zijn broer en zijn moeder. Prachtig plaatje – natúúrlijk in een restaurant.

Kunstverzamelaar Roderick is getrouwd met Mariette, samen hebben ze twee dochters.

Diederick

Zoon Diederick heeft ook een culturele carrière. Hij is oprichter van een online platform voor samenwerking op het gebied van cultureel erfgoed. Ook heeft deze zoon van Janny een talenknobbel: hij leerde onder andere Japans en Chinees. Dit kiekje van Diederick (rechts), hebben we ook te danken aan het Instagram-account van Roderick (links).

Goed terechtgekomen

Ondanks de moeilijke periode die Janny doormaakte toen haar zoons jonger waren, is alles op z’n pootjes terechtgekomen. “Het gaat er niet om wat je op je bordje krijgt, maar hoe je ermee omgaat”, zei Janny daarover tegen MAX Magazine. “Die levensles hebben ze wel meegekregen, denk ik. Maar ik heb ook met een schuldgevoel rondgelopen. Dan was ik weer aan het werk en kon ik dus niet thuis zijn bij de jongste.” Gelukkig kan Janny nu trots terugkijken. “Mijn zoons zijn allebei heel goed terechtgekomen.”

Bron: Beau Monde Archief, Max Magazine, Libelle, Story, Nu.nl | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws