Daar hebben we de gravin van Strathearn!

William en Kate brengen een bezoek aan hun geliefde Schotland.

Lees ook

De Strathearns zijn terug! Prins William en Kate Middleton brengen deze week een bezoek aan Schotland, waar ze bekendstaan als de graaf en gravin van Strathearn. Ooit bloeide in Schotland de liefde op tussen Wills en Kate, maar nu lijkt de hertogin vooral weg te zwijmelen bij alle kleine hummeltjes die op haar pad komen.

Kate en de kinderen

De graaf en gravin van Strathearn waren woensdag in de Schotse stad Glasgow. Hun volle programma leek grotendeels aangepast te zijn aan de wensen van hertogin – eh, gravin – Kate, die dól is op jonge kinderen en zich met haar liefdadigheidsprojecten veelal op baby’s en peuters richt.

Kate tijdens haar bezoek aan St. John’s Primary School, Port Glasgow. Beeld: BrunoPress

William en Kate bezochten een basisschool waar lessen in empathie werden gegeven; een woningorganisatie die dakloze mensen uit de brand heeft geholpen; en de universiteit van Glasgow, waar ze met studenten in gesprek gingen over mentale gezondheid. Maar iedere keer wist de gravin kleine kinderen te vinden, en zij haar!

“Kunnen jullie mijn vrouw hier weghalen voor haar eierstokken weer beginnen te rammelen?” grapte prins William tijdens de schoolvisite. Zelfs op de universiteit wist Kate meteen de allerjongste studentjes te vinden.

Kate neemt knuffels in ontvangst van de kinderen uit de opvang van de universiteit. Beeld: BrunoPress

Royal blue

De gravin van Strathearn ging ton-sur-ton gekleed in een nieuwe blouse van Cefinn Studio, een lange mantel van Catherine Walker, suède pumps van Rupert Sanderson en haar gloednieuwe tas van Polène Paris, die ze deze week debuteerde.

Beeld: BrunoPress

Met eigen kinderen

Naar verwachting zal Kate Middleton – die we dan weer ‘gewoon’ de hertogin van Cambridge kunnen noemen – komend weekend in het openbaar verschijnen met haar eigen kinderen. Zondag staat namelijk de Royal Windsor Horse Show op de planning. Speciaal vanwege het jubileumjaar van Queen Elizabeth zullen tijdens deze koninklijke paardenshow ’tien achterkleinkinderen van de Queen in een koetsje rijden’ schrijft The Telegraph.

Naast prins George, prinses Charlotte en prins Louis zullen ook alle kleinkinderen van prinses Anne plaatsnemen in het koetsje. Ook wordt dit de allereerste openbare verschijning van August Brooksbank, het 1-jarige zoontje van prinses Eugenie, en Sienna Mapelli Mozzi, de zeven maanden oude dochter van prinses Beatrice.

Bron: People, What Kate Wore | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook