Duchess Diaries: Sarah Ferguson schrijft persoonlijke roman

De hertogin van York heeft een gigantische book deal in de wacht gesleept.

Lees ook

Sarah Ferguson, de hertogin van York, mag komende tijd heel wat letters op papier zetten. ‘Fergie’ heeft een book deal gesloten voor maar liefst 22 (!) nieuwe boeken, waarvoor ze inspiratie uit haar eigen leven haalt.

Aan de bak, Fergie!

De hertogin van York maakte decennia geleden al naam als kinderboekenschrijfster, maar vandaag de dag waagt Sarah zich liever aan romans. Dat uitgevers ook in die stukjes schrijfwerk wel brood zien, blijkt uit de gigantische deal die Fergie met het Australische Serenity Press heeft gesloten. De Duchess mag komende jaren aan de slag met 22 boeken, te beginnen met een serie Young Adult-romans.

Persoonlijk thema

Het eerste boek voor jongvolwassen is volgende maand al in de boekwinkels te vinden. Demon’s Land, heet het. Voor de roman ging de hertogin terug naar haar eigen, moeilijke tienerjaren.

“Ik wilde mijn verhaal delen over opgroeien met een angststoornis en een eetstoornis, en hoe het is om met eigen ogen de gevolgen van overgeërfde trauma’s te zien. Voor mij is dat altijd aanwezig, en het begon allemaal met het verlies van mijn moeder”, aldus hertogin Sarah over de heftige thema’s die in haar roman voorbij zullen komen.

Young Adult

Na een lange reeks kinderboeken publiceerde de hertogin van York vorig jaar haar eerste boek voor volwassenen, Her heart for a compassOok die historische roman had een persoonlijk tintje. Het boek vertelde namelijk het verhaal van één van Sarahs voorouders, Lady Margaret Montagu Douglas Scott. Aan een vervolg wordt ook al gewerkt – stilzitten kan natuurlijk niet met zo’n reus van een deal.

Dat de Duchess nu een uitstapje mag magen naar boeken voor jongvolwassen, bevalt haar goed. “Young adults zijn misschien wel de snelst groeiende categorie van nieuwe fictie tegenwoordig. Adolescentie heeft iets – met al zijn ongelooflijke overwinningen en hartverscheurende mislukkingen – waardoor het een perfect decor voor storytelling is.”

Bron: People | Beeld: BrunoPRess

Laatste nieuws

Zie ook