Muzikaal Nederland schittert op de rode loper

Voor de Buma Awards trokken de sterren weer alles uit de kast!

Lees ook

Gisteravond was het tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de Buma Awards. Muzikaal Nederland trok hun mooiste outfit uit de kast en flaneerde in stijl over de rode loper. Wij zetten de winnaars én de mooiste looks op een rijtje. 

Grote winnaar

Tijdens een feestelijk gala in Bussum werden componisten, tekstschrijvers en hun muziekuitgevers gisteravond geëerd met een Buma Award in verschillende categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in het afgelopen jaar.

Grote winnaar was dit jaar Tiësto. De dj viel zowel nationaal als internationaal in de prijzen, voor de meestgedraaide en bestverkochte nummers binnen en buiten de landsgrenzen. Suzan en Freek pakten de eerste plaats in de categorie Nationaal met hun hit Goud. In dezelfde categorie tekende Tiësto voor de derde plek met zijn nummer The Business. Ook Maan en Snelle met Blijven Slapen, Chef’Special met Afraid Of The Dark en Jaap Reesema en Pommeline Thijs met Nu wij niet meer slapen gingen met een felbegeerd beeldje naar huis.

Rode loper

Die prijzen zijn natuurlijk ontzettend leuk, maar wij zijn vooral benieuwd wat Bekend Nederland draagt op de rode loper. Van pailletten tot smokings en van lange jurken tot felgekleurde pakken: het kwam allemaal voorbij.

Ilse DeLange

Ilse DeLange mocht gisteravond de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Voor de gelegenheid koos de zangeres voor een prachtige lange jurk in fuchsia, met poederroze mouwen en gouden details. Het kon dan ook niet anders dan een gouden avond worden voor Ilse!

Buma Awards Ilse DeLange
Beeld: Brunopress

Suzan en Freek

Van gouden details naar een gouden duo. En dan wonnen Suzan en Freek ook nog eens een Buma Award voor hun nummer – hoe toepasselijk – Goud. Desondanks ging het stel voor het thema groen. Suzan verscheen in een volledig groen leren pak, met daaronder casual witte sneakers. Lover Freek maakte de smoking iets meer laid back door het overhemd te vervangen door een zwart t-shirt – maar wel met groene sneakers!

Buma Awards Suzan en Freek
Beeld: Brunopress

Rolf Sanchez en Sophia Mason

Ook Rolf Sanchez en zijn vriendin Sophia Mason verschenen in het groen op de red carpet. De zanger straalde in zijn zwarte pak, met felgroen overhemd. Sophia hield het iets subtieler met een mosgroene broek en bijpassend gilet. Wat een knap koppel!

Buma Awards Rolf Sanchez
Beeld: Brunopress

Kim Kötter en Jaap Reesema

Kim Kötter en Jaap Reesema maken wat ons betreft zeker kans op de award voor bestgeklede stel van de avond! Kim ging voor een lange roze jurk vol pailletten en bijpassende zilveren clutch. Glamour all over! Jaap straalde in black tie, waarbij zijn smoking perfect matchte met de jurk van zijn vrouw.

Buma Awards Kim Kötter en Jaap Reesema
Beeld: Brunopress

Maan

Geen opvallende kleuren, maar zacht en stijlvol: de outfit van Maan is perfect in balans. De lichtblauwe broek verbreekt de verder witte basis perfect. Extra leuk: de ruffles van het tasjes komen terug in de broek. It’s all in the details!

Buma Awards Maan

Beeld: Brunopress

Soundos El Ahmadi

Last but not least: Soundos schitterde in een vrolijkgekleurde jurk. Een prachtige blauwe kleur, met daaronder zuurstokroze en, uiteraard, een hoop gouden details. Hoewel de jurk ons een beetje 1001 nacht-vibes geeft, staat hij prachtig bij de comedian.

Buma Awards Soundos
Beeld: Brunopress

Eervolle bevestiging

Voor Suzan en Freek is het beeldje vooral een bevestiging dat ze goed bezig zijn. “Het is een soort steuntje in de rug, dat is altijd leuk”, vertelde Freek na afloop aan RTL Boulevard. Toch zijn de mensen in de concertzalen en op festivals het allerbelangrijkst voor het populaire duo. “Mensen die meezingen bij shows is het belangrijkste”, aldus Suzan. “Dat is het meest bijzonder, dat is waar het om gaat in de muziek. Alleen dit is wel een hele leuke en eervolle bevestiging.”

Bron: RTL Boulevard, Buma Awards | Brunopress 

Laatste nieuws

Zie ook