De eerste verjaardag van Lilibet: dit zijn de plannen van Harry en Meghan

De jongste telg van de Sussex'jes viert haar eerste verjaardag niet thuis.

Lees ook

Volgende maand is het zover: dan viert de kleine Lilibet haar eerste verjaardag. Een bijzondere dag, die je niet zomaar voorbij kunt laten gaan – en dat zijn prins Harry en Meghan Markle ook zéker niet van plan. 

Eerste verjaardag

De hertog en hertogin van Sussex zijn de trotse ouders van twee prachtige kinderen: Archie en Lilibet. De jongste telg van het gezin mag volgende maand alweer één kaarsje uitblazen. Maar hoe gaan de Sussexjes deze heugelijke dag eigenlijk vieren?

De exacte details van Lili’s verjaardagsfeestje zijn nog niet bekend gemaakt, maar we weten al wel dat de peuter haar eerste verjaardag niet thuis zal vieren. Het gezin is op dat moment namelijk in het Verenigd Koninkrijk voor een speciaal evenement rondom het 70-jarig jubileum van Queen Elizabeth. Het is voor Lilibet tevens de eerste keer dat ze met haar ouders en broer naar het Engeland reist.

Jubileumweekend

Queen Elizabeth viert haar officiële verjaardag op 2 juni tijdens de traditionele Trooping the Colour, gevolgd door een jubileumweekend ter ere van haar 70 jaar op de troon. Tijdens dit bijzondere weekend zal er ongetwijfeld ook aandacht zijn voor Lili, aangezien de kleine meid op 4 juni jarig is.

Eerder deze maand heeft een woordvoerder van Harry en Meghan al bevestigd dat het stel de koningin zal bezoeken en deel zal nemen aan de feestelijkheden. Voor Lilibet zal het de eerste keer zijn dat ze haar overgrootmoeder ontmoet, en de kans is groot dat ze ook tijd zal doorbrengen met haar grootouders, prins Charles en de hertogin van Cornwall, en andere familieleden. Een hoop feestjes en eerste keren dus!

Een stapje terug

Onlangs waren Harry en Meghan nog in Nederland, voor de openingsceremonie van de Invictus Games. Toen lieten ze Archie en Lili achter in Californië, waar het stel tegenwoordig woont nu ze een stap terug hebben gedaan als senior werkende leden van de koninklijke familie. Harry en Meghan zullen daarom ook niet op het balkon van Buckingham Palace staan tijdens Trooping the Colour, aangezien de bijeenkomst dit jaar beperkt zal zijn tot werkende royals. Hoe dan ook wordt het een speciale manier waarop Lilibet Diana haar eerste verjaardag zal vieren!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook