She’s back! Queen Elizabeth weer als vanouds op pad

Het kwam als een grote verrassing dat Queen Elizabeth vandaag aanwezig was bij een opening.

Lees ook

Toen Queen Elizabeth vorige week de troonrede moest overslaan vanwege haar kwakkelende gezondheid, was de vrees groot dat de 96-jarige vorstin helemaal niet meer in het openbaar zou verschijnen. Maar het tegendeel blijkt waar. Na een vrolijke verschijning bij de Royal Windsor Horse Show is de Queen ook weer ‘gewoon’ aan het werk. En hoe!

Surprise, surprise

Het kwam als een grote verrassing dat Queen Elizabeth vandaag aanwezig was bij de opening van een nieuwe metrolijn met de toepasselijke naam ‘Elizabeth Line’. Al maandenlang doet de monarch op advies van haar artsen rustig aan en in het openbaar verschijnen doet ze zelden meer. Vorig week nog droeg ze de belangrijke opening van het parlementaire jaar nog over aan haar zoon, prins Charles. Maar veerkrachtigheid is altijd een sterk punt geweest van Her Majesty. In het weekend zat ze weer vrolijk op de tribune bij een paardenshow, en dinsdagochtend kwam ze kwiek voor de dag bij haar werkbezoekje.

Tien minuutjes

Elizabeth verscheen in een van haar iconische felgekleurde pakjes op het Londense Paddington Station, samen met haar jongste zoon, prins Edward. Die maakte meteen een ritje in de nieuwste metrolijn. De Queen onthulde een plaque, iets dat ze ondanks een lange pauze nog láng niet is verleerd.

De nieuwe Elizabeth Line is geopend! Beeld: BrunoPress

Het paleis liet eerder weten dat de Queen voornamelijk kampt met mobiliteitsproblemen, maar het verder goed maakt. Een lange dag op pad gaan zit er echter niet in. Koningin Elizabeth liet zich ondersteunen door een wandelstok en vertrok na tien minuutjes weer naar huis.

Beeld: BrunoPress

Op de opening van de naar haar vernoemde metrolijn heeft Queen Elizabeth even moeten wachten, maar je weet hoe ’t gaat met zulke projecten. Eigenlijk hadden eind 2018 de eerste passagiers in de Elizabeth Line moeten zitten. Nu is het een leuk toeval dat de Queen in haar kroonjaar, vlak voor de viering van haar jubileum, toch nog haar eigen plekje op de Londense metrokaart krijgt.

Bron: Hello! Magazine Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook