Weelderige wellness: leg jezelf in de watten op Tenerife

In deze prachtige spa's vind je echte ontspanning.

Witte stranden, zonovergoten dagen en adembenemende natuur alleen al zijn uitstekende ingrediënten voor een ontspannende vakantie, maar Tenerife heeft nog veel meer te bieden op het gebied van wellness. Een chique spa? Uitgebreide beautybehandelingen? Ontstressen aan het water? Op het eiland vind je alles om helemaal in balans te komen tijdens je vakantie.

Welverdiende wellness

Genieten van een prachtige vakantiebestemming en zeker weten dat je helemaal stressvrij thuiskomt? Op Tenerife kan het. Het Canarische eiland heeft een rijk aanbod aan spa- en wellnessgelegenheden, en de mogelijkheden voor een ontspannende vakantie zijn talloos. Krijg je daar júist keuzestress van? Geen zorgen, we zetten een paar heerlijke ontspannende bestemmingen voor je op een rijtje.

High-end spa’s

Veel luxehotels op Tenerife hebben een uitgebreide spa, waar je terecht kunt voor massages, aromatherapie of schoonheidsbehandelingen. Zo kun je jezelf in de Rock Spa – een luxe oase van rust en sereniteit – van het Hard Rock Hotel Tenerife flink laten pamperen. 

Hard Rock Hotel

Of bezoek een van de exclusieve beauty- en wellnesscentra, zoals Mare Nostrum SPA. Hier staat een team van onder andere masseurs, therapeuten, chiropractors, fitnessinstructeurs en zelfs stylisten voor je klaar om je als herboren te laten voelen.

Masaje Botánico

Op vakantie in het noorden van Tenerife? Daar vind je Botánico Oriental Spa, een echte tempel van health en beauty. De spa biedt een grote keuze aan lichaams- en gezichtsbehandelingen en massages, maar laat je ook de wellnessrituelen van over heel de wereld ontdekken. Denk aan een Turks stoombad, een Polynesisch schoonheidsritueel of een Bulgaars rozenritueel. Ook kun je hier terecht voor dagelijkse yoga-, pilates- en meditatielessen. Als dat niet ontspannen thuiskomen wordt!

Wijn & wellness

Betekent ontspannen voor jou iets anders dan je laten verwennen in een spa? Ook dan kom je op Tenerife aan je trekken. Tussen het uitgebreide wellnessmogelijkheden van het eiland zijn ook een hoop unieke therapieën te vinden. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van algotherapie? Deze behandelingen op basis van mineraalrijk zeewier zijn onder andere goed voor het ontspannen van de spieren, het wegvoeren van gifstoffen en het reinigen van de huid.

Nog een vrij onbekende therapie die ons als muziek in de oren klinkt, is vinotherapie. Vino? Ja, je leest het goed. Wijndruiven liggen aan de basis voor deze behandelingen. De sterke antioxidanten in druiven hebben heel wat beauty benefits, zoals een anti-aging effect. Daarnaast kunnen ze ook het lichaam helpen ontspannen.

Zeebaden, bosbaden

Playa El Duque
Playa El Duque

Ook het eiland zélf biedt je alle mogelijkheden tot ontspanning. Wat dacht je van de zuivere zeelucht inademen terwijl je een wandeling langs de kust maakt? Of relaxed luisteren naar de golven voordat je een duik neemt? Ook ‘bosbaden’, jezelf omringen door de natuur om volledig te ontspannen, kan in de prachtige landschappen van Tenerife. Wellness waar en wanneer je maar wilt, dus.

Dit artikel is in samenwerking met Tenerife tot stand gekomen.

Laatste nieuws