Zo zien de real life partners van de Downton Abbey-cast eruit

We konden in 'Downton Abbey' volgen hoe hun personages de liefde vonden. Maar hoe zit het met de cast zelf?

Het ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk vonden veel personages uit de Downton Abbey-reeks de liefde. Hoe zit het eigenlijk met het liefdesleven van de acteurs en actrices?

Laura Carmichael/Lady Edith en Michael C Fox/Andrew Parker

Laura Carmichael en Michael C Fox. Beeld: BrunoPress

Laura Carmichael en Michel C. Fox vonden de liefde op de Downton-set. De actrice, die Lady Edith speelt, en de acteur, die de rol van livreiknecht Andrew Parker vertolkt, leerden elkaar kennen op de filmset en zijn inmiddels al heel wat jaren samen. Volgens de laatste geruchten hebben de twee Downton-acteurs afgelopen maand hun tweede kindje mogen verwelkomen.

Elizabeth McGovern/Cora Crawley

Simon Curtis en Elizabeth McGovern. Beeld: BrunoPress

Actrice Elizabeth McGovern, die de Countess Grantham speelt in de serie, heeft in het echte leven geen Earl, maar een filmproducent aan de haak geslagen. Ze is al jarenlang samen met Simon Curtis, succesvol regisseur en scenarioschrijver.

Allan Leech/Tom Branson

Beeld: BrunoPress

In de serie en films vond voormalig chauffeur Tom Branson meerdere keren de liefde (en niet altijd even makkelijk). Ook in het echte leven is acteur Allan Leech gelukkig getrouwd, namelijk met de Amerikaanse actrice Jessica Blair Herman.

Jim Carter/Mr.Carson en Imelda Staunton/Lady Maud Bagshaw

Jim Carter en Imelda Staunton. Beeld: BrunoPress

Nog een Downton-koppel zijn acteur Jim Carter, beter bekend als butler Carson, en Imelda Staunton, die in de Downton Abbey-films Lady Maud Bagshaw speelt.

Lesley Nicol/Mrs. Patmore

Lesley Nicol en haar echtgenoot David. Beeld: BrunoPress

Actrice Lesley Nicol, bekend van haar rol als kokkin Mrs. Patmore, was jarenlang getrouwd met spiritueel genezer David Heald. Begin mei 2022, kort na de Downton-première, bevestigde het management van de actrice het droevige nieuws dat David onverwacht was overleden. Veel sterkte aan alle nabestaanden!

Phyllis Logan/Mrs. Hughes

Actrice Phyllis Logan (nauwelijks te herkennen zonder haar jaren twintig haarstijl!) is sinds 2010 in Downton Abbey te zien als Mrs. Hughes, hoofd van de huishouding. Maar wist je dat haar echtgenoot Kevin McNally ook een rolletje in de serie heeft? In seizoen twee en drie is Kevin te zien als Horace Bryant, de schoonvader van dienstmeisje Ethel. Ook speelde hij in Pirates of the Carribean. 

Hugh Bonneville/Robert Crawley, Earl of Grantham

Hugh Bonneville en Lulu Williams. Beeld: BrunoPress

In het echte leven is acteur Hugh Bonneville, bekend als pater familias Robert Crawley in de serie, getrouwd met Lulu Williams. Ze kennen elkaar al sinds hun tienerjaren. In tegenstelling tot haar man staat Lulu niet in de spotlights – maar meewandelen over de rode loper doet ze graag.

Privéleven

Hoe geliefd Downton Abbey ook is, sommige castleden weten hun privéleven bijzonder goed geheim te houden. Zo weten we dat Michelle Dockery, de actrice die Lady Mary speelt, inmiddels is verloofd met Jasper Waller-Bridge. Kiekjes van de twee samen zien we echter nauwelijks. Sophie McShera, bekend als keukenmeisje Daisy, houdt het helemaal geheimzinnig. Van haar is nog nooit ook maar een datinggerucht rondgegaan, terwijl we van heel wat liefdesavonturen van haar personage hebben kunnen genieten op het scherm.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws