Bevestigd: Amalia’s eerste extra bijzondere Prinsjesdag

Tijd om een creatieve hoed uit te zoeken, Amalia!

Lees ook

In september begint prinses Amalia aan haar studie. Ze mag in haar allereerste studentenmaand echter meteen een dagje college overslaan om ’n kek hoedje op te zetten en Prinsjesdag bij te wonen. En niet zomaar een Prinsjesdag!

Prinsjesdag 2022

Als officieel volwassen prinses zal Amalia dit jaar voor de eerste keer haar ouders vergezellen tijdens Prinsjesdag. Dat bevestigt nu ook de Rijksvoorlichtingsdienst. Wat de kroonprinses ook gaat studeren, de derde dinsdag van september moet ze dus een gaatje vrij houden in haar agenda.

Een hoedje, een rijtoer, een eigen troon?

Na haar plechtige intrede in de Raad van State afgelopen december, wordt dit Amalia’s tweede officiële verschijning. En we zitten meteen met heel wat vragen. Wordt dit ook Amalia’s eerste echte hoedenmomentje? Rijd ze met haar ouders mee in de koets? Krijgt ze haar eigen ’troon’ of wordt er gewoon een stoeltje front row bijgeschoven voor de Prinses van Oranje?

Extra bijzonder

Een speciale Prinsjesdag wordt het in ieder geval, want er is wederom een nieuwe locatie gekozen voor het voorlezen van de troonrede. Omdat het Binnenhof wordt verbouwd, is de Ridderzaal geen optie. De afgelopen jaren las de koning de plannen van de regering voor in de Grote Kerk, omdat daar meer afstand bewaard kon worden. Dit jaar zullen de Oranjes plaatsnemen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Geen onbekend terrein voor Amalia, want zo’n twee jaar geleden speelde de prinses daar in de schouwburg een rol in haar (zelfgeschreven!) musical ‘Het Kerstklooster’. Heel andere koek, maar we rekenen op opnieuw een glansrol voor Amalia in september!

Bron: NOS, Theater | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook