Terugblik: de prachtige trouwjurken van Meghan Markle

Harry en Meghan zijn vandaag alweer vier jaar getrouwd!

Het is een heugelijke dag voor prins Harry en Meghan Markle! Precies vier jaar geleden stapten de Sussexjes namelijk in het huwelijksbootje. De perfecte gelegenheid om nog eens stil te staan bij de prachtige trouwjurken van Meg. 

Vier jaar getrouwd

Op 19 mei 2018 gaven prins Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord tijdens een ceremonie in St. George’s Chapel te Windsor. Naast de opkomst van de vele gasten, en de prachtige versierde kerk, was er eigenlijk maar één ding waar iedereen op zat te wachten: de jurk. Meghan verraste iedereen met haar beeldschone japon en koos ook in de avond wederom voor een prachtig exemplaar. Wij blikken met veel plezier nog eens terug op deze beeldschone creaties.

Givenchy

Voorafgaand aan het huwelijk werd er maandenlang druk gespeculeerd over de jurk die de aanstaande hertogin van Sussex zou dragen op de grote dag. Namen als Erdem, Ralph & Russo, Alexander McQueen en Burberry kwamen meermaals voorbij, maar het was toch echt de Britse Clare Waight Keller van Givenchy die de eer mocht opstrijken.

De ontwerpster en Meghan hebben samen alle wensen besproken, zodat de hertogin kon stralen in haar droomjurk. En we moeten toegeven, zelfs de eerste schetsen van vier jaar geleden zijn al prachtig!

De jurk werd vervolgens meerdere malen in het geheim op Kensington Palace gepast, waarbij prins Harry uiteraard elke keer werd weggestuurd. Uiteindelijk heeft de ontwerpster een prachtige trouwjurk afgeleverd, waarin Meghan de show stal op 19 mei 2018. Wit, lang en uiteraard een héle lange sluier. Wat wil je nog meer? De jurk zou naar verluidt maar liefst 115.000 euro gekost hebben.

Meghan Markle
Beeld: Brunopress
Meghan Markle
Beeld: Brunopress
Meghan Markle
Beeld: Brunopress

Stella McCartney

Net als schoonzus Kate Middleton, droeg ook Meghan twee jurken. Na de trouwceremonie en de receptie verruilde de pasgetrouwde Meghan haar jurk van Givenchy voor een mouwloos exemplaar van de Britse ontwerpster Stella McCartney. Stijlvol en elegant!

Meghan Markle
Beeld: Brunopress

Met deze jurk maakte ze, net als haar gehele bruiloft, een statement. Stella McCartney gebruikt namelijk alleen maar diervriendelijke materialen voor haar collecties, en is een echte tegenstander van bont, veren en leder. En dat maakt de jurk extra mooi, als je het ons vraagt. Wat een plaatje!

Op naar het houten huwelijk, Harry en Meghan!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws