Dit zegt de lichaamstaal van Harry en Meghan over hoe sterk hun relatie is

Een expert heeft het uitgebreid bekeken.

Lees ook

Vorige week vierden Harry en Meghan hun huwelijksjubileum. Het is alweer vier jaar geleden dat de twee in het huwelijksbootje stapten. In het kader van die mijlpaal heeft een body language expert de lichaamstaal en het gedrag van het paar geanalyseerd. Wat blijkt: ze worden juist steeds meer tortelduifjes!

Niet echt zelfverzekerd

Darren Stanton is expert in het analyseren van lichaamstaal. Hij heeft de afgelopen vier jaar regelmatig een blik geworpen op de lichaamstaal van zowel Harry als Meghan en zet zijn bevindingen nu op een rijtje. “Harry en Meghan hebben allebei altijd laten zien dat ze sterke karakters hebben. Voordat Harry Meghan ontmoette, kwam hij echter nooit echt zelfverzekerd over tijdens interacties met anderen.” Hij lijkt in dat opzicht op zijn vader, aldus Stanton. “Hij maakte vaak dezelfde geruststellingsgebaren als prins Charles. Dat soort gebaren toont aan dat hij waarschijnlijk een stuk minder zelfverzekerd was dan hij wilde laten blijken.”

Volwassen geworden

Voor een expert is dat natuurlijk makkelijk te spotten, maar hoe kunnen wij dat gedrag zelf zien? “Harry stopte vaak zijn handen in zijn jas, waardoor hij zichzelf als het ware bijna knuffelde. Wanneer we ons gezicht of ons lichaam aanraken, doen we dat om zelfvertrouwen op te bouwen in situaties waarin we ons niet op ons gemak voelen. De afgelopen twee jaar doet Harry dit een stuk minder. Hij is een meer op zichzelf staand figuur geworden, die duidelijk als volwassene gezien wil worden. Je hoeft hem niet meer te vertellen hoe hij zich moet gedragen.”

Hoe zit het met hertogin Meghan? “Zij was vanaf het begin de meer zelfverzekerde van de twee”, zegt Stanton. “Dit komt waarschijnlijk door haar werk als professionele actrice. Ze bevond zich in een enorm competitief werkveld en stond altijd in de spotlight.”

Veel affectie

Stanton heeft ook gekeken naar de evolutie van de affectie die we tussen Harry en Meghan zien. “Net als Kate en William zijn Harry en Meghan langzaam maar zeker gewend geraakt aan affectie in het openbaar. We zien steeds vaker dat ze elkaars hand vasthouden of elkaar een liefdevolle blik toewerpen. Het sterke oogcontact dat ze hebben, is een duidelijk teken dat Harry nog altijd head over heels verliefd op Meghan is.”

Meghan zelf laat echter duidelijk zien dat ze Harry wil beschermen, aldus Stanton. “We hebben al veel momenten gezien waarop Meghan merkt dat Harry zich onzeker of niet op zijn gemak voelt. Ze reageert daar dan op door hem met een lief gebaar gerust te stellen. Ze legt bijvoorbeeld haar hand op zijn rug of raakt zijn elleboog even aan, wat allebei tekenen zijn dat ze er voor hem is en hem steunt.” En u ze zich niet meer aan het protocol hoeven te houden, is ook een kus in het openbaar niet vreemd voor de Sussexjes. Love is still in the air!

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook