Paleisparty: zo zag het verjaardagsweekend van Máxima eruit

Eindelijk weer een groot feestje, die kans laat de koningin niet schieten!

Lees ook

Koningin Máxima houdt wel van een feestje. Dus nu er weer groots uitgepakt kan worden, doet ze dat ook graag. Naar verluidt was ’t het hele weekend feest in paleis Huis ten Bosch en kwam zelfs prinses Alexia even over uit Wales voor een puntje taart.

Tijd voor een feestje

Haar 50e verjaardag vorig jaar kon koningin Máxima niet uitgebreid vieren door de pandemie – al noemen we een muzikaal festijn in Carré niet per se bescheiden – dus dit jaar was het tijd om de bloemetjes eens goed buiten te zetten. Afgelopen week blies de koningin 51 kaarsjes uit en dát kon het hele weekend gevierd in Huis ten Bosch. Volgens RTL Boulevard waren alle drie de dochters van de partij, wat betekent dat prinses Amalia en prinses Alexia weer even in het ouderlijk paleis te vinden waren. Ook prinses Mabel en goede vrienden van de koningin schoven aan voor een diner.

Koninklijk ontbijt

Koningin Máxima is dól op muziek, dus na het diner in de tuin van het paleis zou het tijd zijn geweest om de voetjes van de vloer te laten gaan. Misschien met een gitaar-, piano- of zangoptreden van één van de muzikale prinsessen? Het verjaardagsfeest ging nog even door op zondagochtend met een ontbijt in het paleis.

Flink feestvieren

“Ik denk wel dat ze uitpakken. Vorig jaar toen ze 50 werd mocht er niet zoveel, en nu natuurlijk wel. En feestvieren kunnen ze wel”, aldus royaltykenner Jeroen Snel bij Boulevard. Ook Annemarie de Kunder is daarvan overtuigd. “Vorig jaar kon ze het niet vieren, maar ze zei wel: zodra het kan gaan we het groots aanpakken.”

Droevig randje

Toch heeft Máxima’s verjaardag een droevig randje. Eerder deze maand verloren de Oranjes namelijk een geliefde familievriend, de 19-jarige Jan de Beaufort. “Zonder jou zal de sfeer nooit meer hetzelfde zijn. We gaan je zo ongelooflijk missen”, klonk het in de rouwadvertentie van het koninklijk gezin. “Ons hart gaat uit naar jouw lieve, warme, vrolijke familie. Weet dat wij er altijd voor hen zullen zijn.”

Bron: RTL Boulevard, Harper’s Bazaar, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook