Prins William krijgt koninklijk voorproefje voor veertigste verjaardag

Huh, nu al een eigen munt voor William?

Al sinds jaar en dag prijkt het portret van Queen Elizabeth op de Britse ponden. Maar speciaal voor zijn veertigste verjaardag krijgt prins William ook alvast zijn eigen munt. Een geslaagd cadeau? We weten het zo net nog niet…

The big forty

Juni is een grote feestmaand bij de Windsors. In de eerste week van de zomermaand wordt het 70-jarig troonjubileum van Queen Elizabeth groots gevierd. Op 21 juni volgt een mijlpaal voor prins William. De hertog van Cambridge mag dan 40 kaarsjes uitblazen. Wat geef je iemand die alles al heeft voor the big forty? De Royal Mint weet er wel raad mee.

Blik op de toekomst

De Britse Koninklijke Munt komt namelijk met een speciale herdenkingsmunt voor de veertigste verjaardag van Wills. De toekomstige kroonprins is afgebeeld ‘met zijn blik op de toekomst’, zo legt The Royal Mint uit. En ja, zijn portret op alle muntstukken is inderdaad wat we ergens in de toekomst kunnen verwachten. Maar of het de meest flatterende en gelijkende afbeelding van prins William is?

Clare Maclennen, directeur herdenkingsmunten bij The Royal Mint, is in ieder geval wel in haar nopjes met het resultaat. “Dit elegante ontwerpt omvat een portret van Zijne Koninklijke Hoogheid naast zijn koninklijke monogram en het getal 40, wat een eerbetoon is aan de volwassenheid en sierlijkheid van de prins die een senior member van de koninklijke familie, een toegewijde echtgenoot en een liefhebbende vader van drie is geworden”, luidt haar omschrijving.

Vijf pond

Het muntstuk zal vijf pond waard zijn. Maar echte verzamelaars mogen er flink meer voor neertellen. Zo betaal je 109 euro als je een zilveren exemplaar bestelt. Meer interesse in een gouden munt met een zeer beperkte oplage? Daar betaal je 5.627,99 euro voor. Een prijzige vijf pond, zullen we maar zeggen.

Het is de allereerste Britse munt die helemaal aan prins William is toegewijd. Eerder verscheen hij samen met zijn (toen nog verloofde) Kate Middleton op een geldstuk. Maar ook op zijn eigen herdenkingsmunt heeft prins William concurrentie van zijn oma. Op de andere zijde van het muntstuk is namelijk ‘gewoon’ een portret van Queen Elizabeth te zien.

Bron: Woman & Home, The Royal Mint | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws