Dit waren Meghan Markles laatste woorden voor haar royal exit

Met deze woorden sloot ze dat verdrietige moment af.

Het is alweer twee jaar geleden dat Harry en Meghan terugtraden als werkende royals. Sindsdien wonen ze in Amerika en zijn ze druk bezig met verschillende projecten. Meghan had het er niet makkelijk mee, blijkt uit een fragment dat in het boek Finding Freedom te vinden is.

Een emotioneel afscheid

Journalisten Omid Scobie en Carolyn Duran schreven samen het boek Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family. Meghan heeft via een externe bron heel waarschijnlijk ook bijgedragen aan dat boek, waarin wordt verteld over de Sussexjes. Een van de passages gaat over het moment dat Harry en Meghan hun grand exit uit het Britse paleis maakten. Volgens Scobie en Duran was dat afscheid erg emotioneel, vooral toen Harry en Meghan afscheid namen van hun vaste personeel.

De laatste woorden

In het boek is ook opgenomen wat Meghan laatste woorden voor het personeel waren. “Harry kwam stilletjes de deur van Kamer 1844 binnen om hallo te zeggen, en de realiteit – en de emoties – kwam ineens hard aan. Meghan draaide zich om zodat ze iedereen in de ruimte nog een knuffel kon geven. Ze omarmde een aantal van haar toegewijde personeelsleden, wiens eindeloze inzet – voor het promoten van het werk, het lanceren van projecten en het omgaan met de stress omtrent de tabloids – ineens beëindigd werd”, schrijven Scobie en Duran. “‘Ik kan het niet geloven’, zei Meghan terwijl ze een van de jongedames met wie ze erg close was geworden een knuffel gaf.” Daarna zou Meghan in huilen zijn uitgebarsten.

commonwealth-day

Harry en Meghan bij Commonwealth Day, hun laatste evenement als senior royals. Beeld: BrunoPress

Commonwealth Day

Na dat afscheid volgde het laatste evenement waar Harry en Meghan als senior royals bij aanwezig waren: Commonwealth Day. Meghan droeg een – inmiddels iconische – groene outfit en maakte grapjes met het personeel over “de laatste hoed die ze komende tijd zou dragen”. Helaas bleek later op de dag dat ze last-minute niet bij de royal procession aanwezig mochten zijn, waardoor ze erg teleurgesteld waren. Inmiddels lijkt de band tussen de Sussexjes en de andere leden van de Royal Family echter weer een beetje te worden aangehaald. Vorige maand waren Harry al kort bij Queen Elizabeth op bezoek; begin juni komt het hele Sussex-gezin naar Engeland voor de viering van het platinajubileum.

Bron: Honey Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws