Last van (littekens door) acne? Bietensap zou daartegen kunnen helpen

Je moet er consequent mee aan de slag, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Lees ook

Elke ochtend een shotje bietensap naar binnen werken is voor velen niet echt een aantrekkelijk idee. Het is echter het proberen waard, want bietensap blijkt goed te werken tegen (littekens van) acne. Op TikTok tonen mensen massaal hun positieve resultaten.

Handige trucjes

Op de app TikTok komen de meeste bizarre methoden op beautygebied voorbij. Hoewel sommige van die methoden daadwerkelijk handig zijn, blijken anderen meer kwaad dan goed te doen. Laten we daarom vooropstellen dat het goed is om niet elk beautrytrucje dat je op het internet ziet klakkeloos over te nemen.

That being said: er gaat momenteel een trucje op dat platform rond dat daadwerkelijk goed blijkt te zijn voor je huid. Elke dag een beetje bietensap drinken, zou ervoor zorgen dat je minder acne hebt en dat acnelittekens minder zichtbaar worden.

Drie maanden lang

Veel mensen hebben de truc inmiddels uitgeprobeerd, onder wie blogster Serena Verbon. “Oké, iedereen die last heeft van acne en vooral ook littekens ten gevolge van acne: even opletten, want deze video is voor jou”, zegt ze aan het begin van haar video. Ze vertelt vervolgens dat ze drie maanden lang elke ochtend een shotje bietensap heeft gedronken. Daarbij geeft ze aan dat het echt heeft gewerkt en laat ze before– en after-foto’s zien. Bekijk de video hieronder:

@serenaverbon 1 klein shotglaasje op een lege maag, elke dag, 3 maanden lang, en toen waren m’n oude acne littekens verdwenen als sneeuw voor de zon. #nederlands #nederland #nederlands #nltiktok #tiktoknl #beetrootjuice #bietensap ♬ original sound – Serena Verbon

Acne op je rug

Acne komt bij veel mensen niet alleen op hun gezicht voor, maar ook op hun rug. Niets om je voor te schamen, maar we snappen het als je die bultjes liever kwijt bent dan rijk. Bietensap kan er dus tegen helpen, maar er is meer wat je kunt doen.

Acne op je rug wordt vaak grotendeels veroorzaakt door zweet. Trekt zweet in kleding, dan kan dat veel bacteriën aantrekken (die dus voor onzuiverheden zorgen). Door je sportkleding meteen te wassen nadat je het hebt gedragen en je nachtkleding elke drie à vier dagen te wassen, vindt er een stuk minder ophoping van bacteriën plaats. Als je hier consequent in bent, zul je hoogstwaarschijnlijk al snel verbetering zien.

Bron: Beautify, Grazia | Beeld: iStock, TikTok

Laatste nieuws

Zie ook