Waarom laat het boek van prins Harry zo lang op zich wachten?

Er wordt veel over het (nog altijd niet verschenen) boek gespeculeerd.

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat er een tell-all boek over prins Harry zou verschijnen. De uitgever, Penguin Random House, zei toen dat we het boek eind 2022 konden verwachten. Er is echter nog altijd geen publicatiedatum vastgesteld en daar ontstaat alleen maar meer onduidelijkheid over.

Veel met elkaar gemeen

Het regende vorig jaar enthousiaste én geschrokken reacties toen prins Harry naar buiten bracht dat hij met een boek zou komen. De prins vertelde er destijds over in een statement en zei ‘dat hij het boek zou schrijven als de man die hij is geworden, niet als de prins die hij ooit was’. “Ik heb door de jaren heen veel verschillende rollen gehad, en ik hoop met mijn verhaal – de hoogtepunten, dieptepunten, fouten, geleerde lessen – andere te kunnen tonen dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt. We hebben meer met elkaar gemeen dan we denken.”

Nog altijd geen datum

Inmiddels beginnen steeds meer tekenen erop te wijzen dat het boek misschien wel nooit uitgebracht zal worden. Er wordt vaag gedaan over een publicatiedatum en over of het boek dit jaar überhaupt nog gaat verschijnen. Wel zou Harry al een voorschot van meerdere miljoenen hebben gekregen en zou hij as we speak aan het schrijven zijn met ghostwriter JR Moehringer.

Persvoorlichting en Jubilee

Wat precies de reden is dat we zo weinig over het boek horen, is ook niet bekend. Wel gaat er een gerucht dat Harry en Meghan niet langer samenwerken met Toya Holness. Zij was hun global press secretary, werd vaak omschreven als “Meghans schaduw” en werkte van oktober 2020 voor de Archewell-organisatie. Zij zou waarschijnlijk ook een rol spelen bij de publicatie van het boek.

Een andere reden mogelijke reden heeft te maken met de Platinum Jubilee-viering, die begin juni zal plaatsvinden. Het zou kunnen dat Harry ook passages over die viering in het boek wil opnemen, waardoor de publicatie van het boek is vertraagd. Ook zou de publicatie van het boek de aandacht dan niet van het grote feest afleiden. Wacht de hertog van Sussex eerst nog op een ‘eind goed, al goed’ voordat zijn boek het levenslicht kan zien?

Bron: HELLO!, Honey Nine, Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws