Foto’s: prinses Estelle verkent haar eigen hertogdom

Prinsessen in powerpakken, ook in Zweden doen ze het goed!

Lees ook

Alsof toekomstig koningin van een heel land zijn nog niet genoeg is, heeft prinses Estelle van Zweden ook haar eigen hertogdom. Deze week kwam Estelle (10), hertogin van Östergötland, met haar ouders polshoogte nemen.

Welkom, hertogin!

Als je een eigen hertoginnendom hebt gekregen van je opa, koning Carl Gustaf, moet je natuurlijk af en toe komen kijken hoe de zaken erbij staan. In Östergötland draait alles om Estelle. De tienerprinses onthulde er haar eigen portret, die in de ‘Hertogin Estelle salon’ van kasteel Linköping komt te hangen, en bezocht het ‘sprookjespad’ dat ze cadeau kreeg voor haar doop.

De hertogin van Östergötland met haar ouders in…Östergötland! Beeld: BrunoPress

De prinses/hertogin straalde in een wit pak. Zo’n powersuit is niets nieuws onder de jonge Europese royals – met dank aan Amalia, Alexia, Elisabeth en Ingrid Alexandra – maar wél nieuw is de bril die op Estelle’s neus prijkt. Zo vader, zo dochter!

Beeld: BrunoPress

Ook was hertiginna Estelle te gast in het natuurgebied Tåkern Naturrum. De hele dag vol royal duties hield de prinses die grote glimlach op haar gezicht. Wat gelukkig wel beloond werd met ’n ijsje.

Beeld: BrunoPress

Het Zweedse koningshuis maakte een vrolijke samenvatting van de dag:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Prinses Estelle bracht eerder een officieel bezoek aan haar hertogdom toen ze nog maar 2 jaar oud was. Slechts eens in de acht jaar polshoogte komen nemen lijkt geen enkel probleem, aangezien het hertoginnenschap al eeuwenlang alleen een koninklijk eredingetje is. Zien we hertogin Estelle in 2030 terug op haar sprookjespad als 18-jarige dame?

Bron: Blauw Bloed, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook